Quantcast

TV stanice 24.cz zahájila řádné vysílání

| Tisk

logoPraha, 17. listopadu 2004. TV stanice 24.cz, která vysílá ve vybraných kabelových sítích UPC a v nabídce satelitní digitální televize UPC Direct, přešla dne 17 listopadu ze zkušebního na řádný provoz. Cílem této televizní stanice je zajistit širokým vrstvám občanů České republiky pravidelný přístup k aktuálním informacím o domácích politických aktivitách. Program vysílá 7 dnů v týdnu, 24 hodin denně.

Během uplynulých 20 dní došlo mimo jiné k
· nastavení technických parametrů distribuce a přenosu signálu v satelitních a kabelových systémech
· posouzení nejlepších zdrojů signálu pro výrobu
· výběru optimálního formátu grafických lišt

Do vysílání byly v minulých dnech zařazeny záznamy zasedání plén Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a Senátu, vybraných výborů a komisí Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a rozhovory se zajímavými lidmi. Program 24.cz si již získal první desítky tisíc diváků, “ komentuje prvních 20 dní vysílání parlamentní televize její zástupce Leoš Pohl.

Co se týká řádného vysílání slibuje Leoš Pohl, že „do konce letošního roku, nejpozději počátkem příštího roku se diváci budou moci těšit na přímé přenosy z plén Poslanecké sněmovny a Senátu. Do té doby budou jednání plén vysílána s několikahodinovým zpožděním. Důvodem je řádné dokončení všech dohod se zainteresovanými institucemi. Dále se každý měsíc se v našem vysílání objeví nějaká programová novinka a pro lepší orientaci diváků připravíme do konce tohoto měsíce internetové stránky 24cz.tv, které budou i průvodcem vysíláním,“ říká Leoš Pohl a dodává:. „naše vysílání by nebylo možné bez technické podpory společnosti UPC. Ta má na něm rozhodující zásluhu.

Václav Bartoň, generální ředitel společnosti UPC považuje technickou podporu TV stanice 24.cz nejen za strategický obchodní krok, vedoucí k uspokojení rostoucí poptávky významné části veřejnosti po informacích tohoto typu, ale i za příspěvek UPC k domácímu veřejnému životu. „Jsme rádi, že jsme mohli přispět k vytvoření informační základny nejen pro veřejnost, ale i pro všechny orgány orgány státní správy a samosprávy. Nová televize má značný edukativní význam jak pro veřejnost, tak pro školy všeho typu a v nabídce médií na českém trhu vyplnila existující mezeru, “ říká Václav Bartoň.

Společnost Region média, provozovatel TV stanice 24.cz dále oznamuje, že uzavřela dohodu se společností SES ASTRA ze skupiny SES GLOBAL (Burza cenných papírů v Luxemburgu a Frankfurtu: SESG) o volné digitální distribuci nové české parlamentní televize přes satelit ASTRA. TV stanice 24.cz bude vysílat volně přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2 stupňů východně (ASTRA 2C, transpondér 57, frekvence 10832,25 MHz, polarizace horizontální, 22 Msymb/s, FEC 5/6), který v současné době pokrývá, přímo nebo přes kabel, více než 94 miliónů domácností ve 30 evropských zemích.

Pan Alexander Oudendijk, ředitel prodeje & marketingu firmy SES ASTRA komentuje tuto dohodu následovně: „Potom, co jsme minulý rok na jaře získali hudební kanál TV Óčko, jsme velice potěšení, že můžeme na palubě přivítat již druhý volný český televizní kanál. Kanál 24.cz představuje důležité rozšíření naší stávající nabídky přesahující 120 volných digitálních televizních kanálů. Navíc dohoda s 24.cz znamená další posílení pozice ASTRy na trhu ve střední a východní Evropě. “ I proto otevřela pro tento trh společnost SES ASTRA ve Vídni svou pobočku, která je pod vedením pana Martina Kubackiho ( martin.kubacki@ses-astra.com).

Ke dni 17 listopadu 2004 byla televizní stanice 24.cz zařazena do nabídky druhé největší kabelové televize Karneval, a sice zkušebně v největších krajských městech – Praze, Plzni a Brně.

PhDr. Leoš Pohl
24.cz

O společnosti UPC Česká republika, a. s.
UPC Česká republika je dceřinou společností UGC Europe, Inc. – vůdčí evropské společnosti na poli širokopásmové komunikace a zábavy – a patří do její divize UPC Broadband. Společnost sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby. UPC dodává v České republice služby kabelové televize do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.


Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních d letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezenou dobu strávenou na síti

O společnosti SES ASTRA

Systém společnosti ASTRA je předním satelitním systémem v Evropě, který poskytuje služby více než 94 milionům domácností, a to přímo nebo přes kabel. Flotila společnosti ASTRA má v současnosti 13 satelitů, které vysílají více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a také poskytují multimediální a Internetové služby. Dvě hlavní orbitální pozice společnosti ASTRA pro přímé služby (Direct-To-Home) jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use, jsou nabízený z orbitálních pozic 23,5° východně a 5,2° východně.

SES ASTRA patří do skupiny SES GLOBAL (Burza cenných papírů v Luxemburgu a Frankfurtu a Euronext Paris: SESG). Společnost SES GLOBAL je také 100% vlastníkem dvou předních satelitních provozních společností: SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM v USA. Společnost dále vlastní strategické podíly ve společnostech AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Jižní Americe a NSAB v Evropě. Přes svoji pobočku WORLDSAT poskytuje bezkonkurenční připojení na přední regionální flotily satelitů těchto partnerů společnosti SES GLOBAL. Společnost „Americom Government Services“ poskytuje vládě Spojených Států a jejích dodavatelům síťová řešení a volné pásmo. SES GLOBAL může po celém světe poskytovat vynikající satelitní komunikační řešení přes flotilu 40 satelitů. Navíc je SES GLOBAL akcionářem ve společnosti ORBCOMM, která poskytuje bezdrátové komunikační služby pomocí sítě satelitů nacházejících se na nízkém orbitu, a dále ve společnostech satelitní technologie Gilat Satellite Networks Ltd. a ND Satcom. SES GLOBAL je také zakládajícím akcionářem společnosti SATLYNX sídlící v Luxemburgu, což je společný podnik s Gilat a Alcatel Space, který vytvořil bezkonkurenční portfolio spolehlivých a cenově efektivních oboustranných satelitních řešení širokopásmových služeb pro podniky a korporace, pro drobné uživatele a pro místní komunity po celé Evropě. Další informace o společnosti SES GLOBAL jsou k dispozici na adrese: www.ses-global.com .

Tisková zpráva
24.cz





Reklama




Vybrané články