Quantcast

Eurosport 2 v UPC i UPC Direct

| Tisk

logoPraha, 9.1. 2005. - Společnost UPC Česká republika, a .s. (dále UPC nebo společnost), největší domácí komunikační společnost nabízející široké spektrum broadbandových a satelitních služeb od kabelové televize přes satelitní digitální televizi až po vysokorychlostní internet, nahrazuje od 10.1. 2005 ve svém kabelovém a digitálním televizním vysílání TV kanál Eurosport News kanálem Eurosport 2. Ten bude šířen 24 hodin denně, zatím v anglické jazykové verzi.

Eurosport 2 nabídne na rozdíl od Eurosport News plný formát obrazu a především přímé přenosy a záznamy sportovních akcí. Ty budou jednak doplňovat vysílání Eurosportu (např. přenosy z jiných sportovišť během univerziády či jiné akce) a jednak rozšíří celkový záběr o netradiční sporty.

Vedle přenosů a záznamů akcí z tradičních sportů jako jsou fotbal, cyklistika, tenis, cyklistika, olympijské letní sporty a především motorismus se tak na obrazovce budou objevovat i rugby, squash, badminton, floorball, triatlon, thajský box, horská kola a podobně.

Eurosport 2 položí důraz zejména na sportovní magazíny určené mládeži a na aktuální informace. Ty se budou objevovat v populární „plovoucí“ textové podobě na spodním okraji obrazovky. Kromě toho nabídne Eurosport rozšířené zpravodajské bloky a přehledy , a to zejména v ranních a večerních hodinách.

Počet sportovních akcí a s nimi souvisejících informací roste a my se snažíme reagovat. Stejně tak musíme reagovat na fakt, že některým sportovním fanouškům nevyhovuje příliš rychlý „mix“ sportovních událostí a informací a chtějí sledovat jeden sport i po delší dobu. Eurosport 2 dokáže tyto na první pohled protichůdné požadavky uspokojit – bude se věnovat jednomu sportu i několik hodin a vedle vždy toho nabídne čerstvé informace,“ vítá zařazení tohoto kanálu do nabídky UPC generální ředitel společnosti Václav Bartoň.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR
UPC Česká republika

Poznámka: Digitální satelitní televize UPC Direct, která nabízí až 150 programů a je dostupná na celém území republiky, vysílá přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2E. Eurosport 2 je zařazen v platformě UPC Direct na satelitu Astra 1H (19,2 st. vých.), tr.95, frq. 12,304 H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 401/412.

O UPC


UPC Česká republika je dceřinou společností UGC Europe, Inc. (UGC - NASDAQ: UCOMA), – vůdčí evropské společnosti na poli širokopásmové komunikace a zábavy – a patří do její divize UPC Broadband. Společnost sídlí v Praze a je největší českou a jednou z největších středoevropských komunikačních společností nabízejících širokopásmové služby.

UPC dodává v České republice služby kabelové televize do stovek tisíc domácností v 84 českých městech. Vedle programu běžných domácích televizí přináší, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2 a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Fox Kids (opět v češtině) nebo o Private Gold, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla UPC Česká republika, a. s. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen přes satelitní systém ASTRA na pozici 19,2E a zákazník může sledovat okolo sto padesáti televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize.

Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je v posledních letech vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezenou dobu strávenou na síti

Tisková zpráva
UPC Česká republika





Reklama




Vybrané články