Quantcast

Kabelovky získávají tisíce nových zákazníků díky ZOH

| Tisk

logoZájem o sledování XX. zimních olympijských her vyvolává obdobné emoce jako předvánoční nákupy – shodují se nejen prodejci televizních přijímačů a digitálních set-top-boxů, ale i největší domácí kabelové televize. U všech stoupla poptávka po jejich produktech o desítky procent.

Mezi zájemci o televizní přenosy z italského Turína přitom panuje značná neinformovanost o tom, kde a jakým způsobem zimní olympijské hry sledovat a často utrácejí peníze zbytečně. Všem se totiž zdá nejjednodušším řešením zakoupení set-top-boxu pro digitální příjem příslušných programů ČT2 a ČT 4 Sport České televize. Málokdo ovšem ví, že zakoupit si set-top-box nestačí – musí také bydlet v místě, kde je digitální TV signál dostupný. A to je zatím pouze v Praze, Brně, Ostravě a přilehlém okolí. Jinak je set-top-box na nic.

Tento problém zaznamenávají i kabelové televize. „Stále většímu počtu našich zákazníků musíme vysvětlovat, že mají-li kabelovou televizi, set-top-box pro příjem ČT 4 Sport skutečně nepotřebují, je totiž zařazen v naší kabelové nabídce stejně jako ostatní sportovní kanály,“ upozorňuje Jan Hlaváč, mluvčí společnosti Karneval Media. Totéž platí i pro satelitní digitální televizi UPC Direct, kterou naopak doporučuje konkurenční společnost UPC. „Tam, kam se nedostane terestrický signál ČT 2 a ČT 4 Sport a kde není ani kabelová televize se satelitní televize UPC dostane bez problémů. Potřebný set-top-box každému propůjčíme bez jakéhokoliv poplatku“, říká František Malina, tiskový mluvčí UPC.

Obě kabelové televize rovněž upozorňují, že umí nabídnout ještě více přenosů z olympiády než je známo. „V kabelové a satelitní televizi je dostupný Eurosport, který rovněž vysílá 24 hodin a to plně v češtině,“ říká František Malina. Jan Hlaváč z Karnevalu jeho slova potvrzuje: „Olympiádu uvidí naši zákazníci až na 4 TV kanálech – ČT2, ČT4, Eurosportu a dále na některém příhraničním kanále, například na slovenské ST2 či polské TVP2.

logoOba operátoři se shodují, že zákazníci kabelových televizí a UPC Direct nemusí mít ani do budoucna starost, jaký set-top-box si pořídit, chtějí-li sledovat digitální terestrické programy aktuálně vysílajících televizních stanic. Kabelová televize totiž všechny tyto programy přejímá a po technické stránce je „upravují“ tak, aby se mohly bez sebemenší ztráty kvality obrazu a zvuku objevit v analogových televizních přijímačích českých domácností. I v době, kdy se vypne analogové TV vysílání, chtějí obě kabelové a satelitní televize zabezpečit TV signál všem, kteří se z nejrůznějších důvodů rozhodnou neměnit svůj starý analogový televizní přijímač.

Analogové vysílání proto budeme domácnostem nabízet tak dlouho, dokud o ně bude zájem. Karneval však zároveň nabízí ve své síti i digitální vysílání TV signálu, které zaručuje špičkovou zvukovou a obrazovou kvalitu a zároveň mnohem větší flexibilitu ve výběru programů, které chtějí zákazníci opravdu sledovat. Zákazníci mají každopádně možnost výběru," uzavírá mluvčí Karnevalu Jan Hlaváč.



Na otázku, jak mají lidé postupovat v případě, že se nechtějí zbavovat analogové televize a nejsou v dosahu kabelové sítě, má František Malina jednoduchou odpověď: „Digitální satelitní příjem UPC Direct. Zákazník totiž dostane ke své analogové televizi propůjčen set top box zdarma a to takový, který zaručuje digitální kvalitu příjmu. Vedle příjmu placených (a jinak nedostupných) televizních kanálů navíc umožní příjem programu více než stovky volných televizí včetně programu ČT 1 ČT 2. ČT 24, Novy a Primy.

František Malina, tiskový mluvčí UPC
Jan Hlaváč, mediální zástupce Karneval Media





Reklama




Vybrané články