Quantcast

Na satelitu Astra 19,2°E testuje iMusic One

| Tisk

logoPočet videoklipových stanic z evropského satelitního systému Astra 19,2°E se již brzy opět rozšíří. Na kmitočtu 12,460 GHz (polarizace horizontální) začal testovat nový německý hudební kanál iMusic One TV. Zatím se vysílá tzv. demo smyčka s logem a rotující textovou informací.

iMusic One TV bude provozovat frankfurtská společnost iMusic TV GmbH, která chce divákům nabídnout interaktivní hudební program. O klipech, které se objeví ve vysílání, rozhodnou především diváci této stanice. V programu se dále objeví aktuální videoklipy, informace o celebritách, magazíny o hudbě, módě ale také lifestylové magazíny. iMusic One připravuje i chat prostřednictvím televizní obrazovky i seznamku.

Za distribuci signálu bude zodpovídat společnost APS (Astra Platform Services), sesterská firma lucemburské společnosti SES Astra, provozovatele satelitů Astra, která již nyní zajišťuje distribuci signálu stanic jako např. Sat.1, Pro Sieben, Kabel 1, N24, Tele 5, 9 Live, DSF, 1-2-3 TV, Deluxe Music TV, Giga TV, Das Vierte, Jamba! TV, Arena, TV Travel Shop a další.

iMusic One požádal o vysílací licenci koncem loňského roku Zemského regulátora v Severním Porýní-Vestfálsku. Požadavek nyní musí posoudit ještě KEK (Koncentrace pro obor médií).

technické parametry paketu APS:

satelit: Astra 1H
pozice: 19,2 st. východně
paket: APS
kmitočet: 12,460 GHz
polarizace: horintální
SR (symbol rate): 27500
FEC: 3/4

parametry iM1


paket: APS
název stanice (identifikace): imusic TV
SID (service ID): 772
VPID (video PID): 495
APID (audio PID): 496 (německy)
kódování: žádné

iMusic One rozšíří nabídku nekódovaných hudebních stanic na satelitu Astra 19,2°E. Vedle české TV Óčko se zde vysílá např. MTV Germany, Viva či převážně interaktivní Viva Plus, která ale koncem letošního roku ukončí vysílání. V nabídce Astra 19,2°E jsou dále hudební televize Jamba! TV či Yavido Clips, které se zaměřují na poskytování mobilního obsahu (loga, vyzvánění, tapety do mobilu). Dále zde vysílá rakouská go TV a francouzská ZIK TV.

redakce





Reklama




Vybrané články