Quantcast

Výroční konferenci ČAKK uzavře beseda regulátora s podnikatelskou obcí

| Tisk

Dvoudenní výroční konferenci České asociace kompetitivních komunikací (ČAKK) ve dnech 24. a 25. dubna 2006 uzavře beseda členů Rady Českého telekomunikačního úřadu s představiteli asociací působících v odvětví elektronických komunikací – ČAKK, Asociace provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí, Asociace provozovatelů mobilních sítí a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí. Beseda, kterou bude moderovat Václav Moravec, se především zaměří na úroveň dosavadní spolupráce regulačního úřadu s podnikatelskými sdruženími, která se v současné době týká především analýzy sítí a služeb elektronických komunikací a také revize právních předpisů v tomto oboru.

Připravovali jsme tuto besedu již na závěr naší loňské výroční konference, ale z technických i časových důvodů to nakonec nebylo možné,“ říká prezident ČAKK Zdeněk Vaníček. „Jsme proto rádi, že se nám letos setkání regulátora s podnikatelskou obcí podařilo připravit a věříme, že přispěje k dobré komunikaci mezi těmito subjekty.

Na výroční konferenci ČAKK se do uzávěrky přihlášek registrovalo na 300 účastníků. Konferenci zahájí ministryně informatiky Dana Bérová a vystoupí na ní zástupci Evropské komise a evropských asociací ECTA a ECCA a předsedové a členové tří regulačních úřadů – Rady Českého telekomunikačního úřadu, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Součástí konference bude výstava dodavatelů technologií a tvůrců obsahu (televizních programů) a setkání podnikatelské obce se zástupci státní správy a také společenský program

O asociaci ČAKK

Občanské sdružení Česká asociace kompetitivních komunikací sdružuje největší kabelové komunikační společnosti a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, Karneval Media, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, BT Global Services, GTS Novera, SELF servis a SATT.

Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů z České republiky a ze zahraničí.

Asociace vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (nyní Karneval Media). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAKK vystupovala až do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací.



ČAKK je od roku 2000 členem (národní afilací) ECTA (European Competitive Telecommunications Assocation - www.ectaportal.com ) a také je aktivním členem Evropské asociace kabelových komunikací ECCA (European Cable Communications Association - www.ecca.be ), která byla založena již v roce 1955.

Zdeněk Vaníček
Česká asociace kompetitivních komunikací





Reklama




Vybrané články