Quantcast

Rakouská ORF spustí 1.května nekódovaný kanál ORF Sport Plus

| Tisk

logoRakouská veřejnoprávní televize a rozhlas ORF dnes oficiálně představila svůj sportovní kanál, který ponese označení ORF Sport Plus. ORF tak následuje Českou televizi, která sportovní stanici ČT4 Sport spustila u příležitosti zahájení Zimních olympijských her v Turíně v únoru letošního roku.

V porovnání s ČT4 Sport bude ORF Sport Plus vysílat přes satelit nekódovaně a na sdíleném kanále s TW1, který bude i nadále přinášet počasí, informace o turistice a volném čase. Díky kombinovanému vysílání TW1/ORF Sport Plus, které známe z doby analogového satelitního vysílání např. stanic KIKA/arte, bude nový program od počátku dostupný zhruba pro 1,7 milionu rakouských domácností, které přijímají programy z kabelových sítí nebo satelitu. ORF počítá, že nový sportovní kanál se díky rozjezdu digitální pozemní televize (DVB-T) dostane až do 90 procent domácností.

ORF Sport Plus zahájí vysílání 1.května 2006. Stanice bude vysílat v pevných časech ve všední dny od 20:15 do 22:45 hodiny, program bude pak reprízován v noci mezi 2:00 a 4:30 hodinou. O víkendu bude vysílat od 14:00 do 18:00 hodin. Pokud budou k dispozici práva k přenosům, které se budou konat mimo vyhrazené časy ORF Sport Plus, zařadí je do vysílání.

Těžištěm stanice ORF Sport Plus budou přímé přenosy, záznamy a magazíny ze sportů jako je tenis, volejbal, házená, koňské dostihy, plavání a další. Ročně chce ORF Sport Plus odvysílat okolo 2600 hodin přímých přenosů.

ORF Sport Plus nabídne v květnu přenosy z Mistrovství světa v ledním hokeji z Rigy, Vienna City Marathon, turnaj ATP či přenosy z rakouské ligy v házené.

Parametry paketu ORF s programem ORF Sport Plus:
satelit: Astra 1H
pozice: 19,2 st. východně
kmitočet: 12,663 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000


FEC: 5/6
kanál: TW1/ORF Sport Plus
SID: 13101
VPID: 1010
APID: 1011
nekódovano

TW1 byl až donedávna "napůl" veřejnoprávní kanál. Stanice odstartovala v roce 1997 jako společný projekt firmy Sitour Management GmbH a rakouské veřejnoprávní ORF (obě společnosti držely po 50 procentech akcií). V září loňského roku ORF oznámila, že kompletně převezme televizi TW1. TW1 vysílá 24 hodiny denně program složený z pořadů o volném čase, cestování, počasí a sportu. ORF již v rámci vysílání TW1 sportovní přenosy příležitostně nabízela. Od května se počet sportovních přenosů radikálně zvýší.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články