Quantcast

Na satelitu Amos již testuje nový kanál AXN Sci-Fi

| Tisk

screenshot AXN Sci-Fi
Testovací vysílání AXN Sci-Fi
Na izraelském telekomunikačním satelitu Amos-1 začal v minulých dnech testovat nový tématický kanál - AXN Sci-Fi (viz screenshot). Zkušební vysílání se objevilo v balíku HBO Central Europe na kanále s identifikací DD Test.

AXN Sci-Fi je jedním ze dvou nových tématických programů AXN společnosti Sony Pictures Television International, který bude divákům nabízet v regionu střední a východní Evropy. Stanice zahájí vysílání v polovině května 2006 spolu s dalším tématickým kanálem AXN Crime.

Kanál AXN Sci-Fi bude vysílat 18 hodin denně programy s tématikou science-fiction. Divákům nabídne seriály jako ”Charlieho andílci” či ”Star Trek Next Generation”. Program AXN Crime bude zaměřen na kriminální a detektivní filmy a seriály. AXN Crime přinese seriály jako ”CSI: Kriminálka Las Vegas” a další. Během podzimu chce provozovatel rozšířit programovou knihovnu AXN o další atraktivní tituly.

Stanice AXN Sci-Fi a AXN Crime se budou vysílat prostřednictvím kabelových a satelitních sítí v Polsku, Rumunsku, Bulharsku a v Maďarsku. Provozovatel chtěl původně souběžně představit nové stanice i divákům v České republice a na Slovensku. Problém je ale prozatímní nezájem kabelových operátorů šířit nové programy. Jednání ale nadále pokračují a je možné, že se obě stanice v České republice a na Slovensku objeví během druhé poloviny letošního roku.

Parametry kanálu AXN Sci-Fi:
družice: Amos-1, pozice 4°W
kmitočet: 11,224 GHz
polarizace: horizontální


symbol rate: 27500
FEC: 3/4

program: AXN Sci-Fi (test)
SID: 7
Video PID: 710
Audio PID: 700 (zvuk AC3)
Vysílání: Power VU+

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články