Quantcast

UPC přichází s revoluční digitální telefonní službou - telefon, TV a internet z jedné zásuvky

| Tisk

logoPočínaje dneškem zavádí společnost UPC Česká republika (dále UPC nebo společnost) digitální telefonní službu, která je plně srovnatelná s tradičním telefonováním po pevných linkách, ale na rozdíl od něho je mnohem levnější.

Digitální telefonní služba UPC je založena na nejnovějších technologiích, snadno se instaluje a je cenově vysoce atraktivní. V závislosti na typu tarifu jsou místní a meziměstské hovory během večera, v noci a o víkendech zdarma. Bez ohledu na tarify jsou pak zdarma i všechny telefonní hovory v síti UPC. Technická platforma služby navíc do budoucna umožní rozšířit nabídku o další novinky počínaje video hovory a konče „unified messaging“. Dnešnímu „ostrému“ komerčnímu startu předcházel několikatýdenní testovací provoz, během něhož získala společnost stovky nových předplatitelů.

Uvedení digitální telefonní služby na český trh představuje vyvrcholení firemní strategie, která se dlouhodobě orientovala na poskytování nejen televizních ale i novátorských telekomunikačních služeb zákazníkům prostřednictvím naší sítě“, říká v této souvislosti Václav Bartoň, generální ředitel společnosti a dodává: „Spuštěním digitální telefonní služby se naše společnost rázem zařazuje mezi přední provozovatele telekomunikačních služeb pro domácnosti a já věřím, že její role v tomto segmentu trhu i nadále rychle poroste. Tři služby po jedné síti činí z nabídky UPC přímého konkurenta pro tradiční telekomunikační služby. Na rozdíl od nich totiž přinášíme zákazníkům v rámci jedné nabídky více: levné telefonní přípojky, špičkový internet, rozsáhlou nabídku televizních programů a k tomu obsluhu zákazníků z jednoho centra“.

Společnost UPC spouští digitální telefonní službu všude tam, kde již nabízí své internetové služby - to znamená v Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Jablonci, Hlučíně, Hradci Králové Kladně, Havířově, Ústí nad Labem. Během příštích týdnů se k těmto městům dále připojí Kolín. Společnost bude i v příštích měsících nadále investovat do modernizace svých sítí a předpokládá, že na konci roku 2006 bude mít přístup k trojici služeb UPC přes 500 000 domácností.

Liberty Global, mateřská společnost české UPC, v této souvislosti 19. dubna oznámila, že v Evropě dosáhla 1 miliónu zákazníků svých telefonních služeb.

Pokročilé technologie

Díky pokročilé IP technologii je UPC schopna vyčlenit v IP síti, kterou spravuje, prioritní šíři pásma k hlasovým hovorům a tím zaručuje odpovídající konektivitu a vysokou kvalitu zvuku. Jakmile hlasový hovor opustí síť UPC, je směrován jako obvyklý hlasový hovor. V tom tkví zásadní kvalitativní odlišnost od služby Voice over Internet Protocol (hlasové služby po internetu), která směruje hlasové hovory přes veřejný internet, v němž je možné pouze „maximálně usilovat“ o vysokou kvalitu. UPC Česká republika nabízí svou novou službu na základě vyspělé technologické firemní platformy využívající protokol SIP (Session Intitation Protocol), která do budoucna představuje vynikající základnu pro nové hlasové a multimediální služby s mnoha funkcemi, například, unified messaging, video služby a mobilní služby. Ty pak budou představovat významný krok směrem k integraci mobilní a pevné telefonie. Digitální telefonní nabídka UPC je proto více než srovnatelná s tradičními telefonními službami nejen co do technické kvality a možností telefonního spojení po světě, ale i co do výhod, které nabízí. Mezi ně patří:

Jednoduchá instalace zdarma

Uživatelé nepotřebují počítač ani předplatné širokopásmového internetu. Stačí jen přepojit telefonní přípoj ze zásuvky současného operátora do zásuvky UPC pomocí modemu, který UPC zákazníkovi propůjčí za jednorázový poplatek 1 Kč. UPC navíc provádí instalaci služby cela zdarma. Přenositelnost čísla je možná, zařídí ji společnost, ovšem za poplatek určený operátorem, od kterého klient přechází.

Telefonní přístroj do vlastnictví zákazníka za 1 Kč

Každému zákazníkovi, který projeví zájem poskytne společnost telefonní aparát. Telefonní přístroj (Siemens Gigaset A 140) je přenosný (dosah signálu v budově/na volném prostranství: 50/300 m), má osvětlený displej, zámek tlačítek, telefonní seznam pro 20 záznamů (jméno a číslo), opakování volby pěti naposled volaných čísel a deset nastavitelných melodií vyzvánění. Nabízí možnost připojení dalších tří přenosných stanic. Společnost dává zákazníkovi telefonní aparát do osobního vlastnictví za jednorázový poplatek 1 Kč.

Doplňkové služby zdarma

UPC rovněž zdarma nabízí praktické doplňkové služby jako jsou: zobrazení čísla volajícího, omezení odchozích hovorů, automatická opětovná volba, hlasová schránka, přesměrování hovoru, čekání hovoru,konferenční hovory se 3 účastníky, služba Nerušit či odmítnutí příchozích hovorů ze skrytých čísel.

Atraktivní ceny a neomezené volání večer a v noci

Ta největší a zcela mimořádná atraktivita digitální telefonní služby UPC spočívá ve výhodném měsíčním paušálu a cenách telefonního spojení. Měsíční paušál zahrnuje neomezené místní a meziměstské hovory zdarma (mimo síť UPC: od 19:00 hod do 7:00 hod. ve všední dny a celý den o víkendech; v rámci sítě UPC nepřetržitě) nebo za symbolické ceny.

Telefonní tarify UPC

UPC uvádí svou digitální telefonní službu na trh se dvěma základními tarify: „UPC Telefon Basic” a „UPC Telefon Freetime”. Účtování za služby je přehledné, v písemné nebo elektronické formě včetně možnosti detailního výpisu.

Tarif „UPC Telefon Basic” je ideálním řešením pro ty, kdo rádi telefonují, ale nechtějí platit vysoké paušální poplatky. Měsíční paušál je 220 Kč včetně DPH. Uživatel platí za každou započatou minutu místních, meziměstských a mezinárodních hovorů a hovorů do mobilních sítí. Ve všední dny od 19:00 hod do 7:00 hod. a po celý den o víkendech nabízí UPC atraktivní sazby pro místní a meziměstské hovory a dále nabízí bezplatné hovory v rámci sítě UPC v ČR, tj. mezi všemi zákazníky UPC.

Tarif „UPC Telefon Freetime” je vynikající nabídka pro ty, kteří rádi neomezeně telefonují večer a o víkendech. Měsíční paušál je 330 Kč včetně DPH. S tímto tarifem může uživatel neomezeně telefonovat zdarma o víkendu a v pracovní dny od 19:00 hod do 7:00 hod. na všechny pevné linky v ČR. Tarif “UPC Telefon Freetime” dále nabízí bezplatné hovory v rámci sítě UPC v ČR, tj. mezi všemi zákazníky UPC.


 Časové pásmoUPC / BasicUPC / Freetime
Hovory v síti UPC24 hodin00
Místní hovoryšpička1,14 Kč/min1,14 Kč/min
 mimo špičku0,57 Kč/min0
Meziměstské hovoryšpička1,14 Kč/min1,14 Kč/min
 mimo špičku0,57 Kč/min0
Volání do mobilních sítí24 hodin4,87 Kč/min.4,87 Kč/min.


Uvedené ceny zahrnuji DPH. Hovory jsou účtovány po jedné minutě .

„Triple play“ balíčky

Jinou a finančně velmi zajímavou výhodou pro zákazníky je i možnost spojení televizních, telefonních a internetových služeb v různých variantách do jednoho“balíčku“. Jedná se o velmi cenově výhodnou nabídku za nižší paušál, která současně nabízí vysoký stupeň zákaznického pohodlí (např. jedna faktura na všechny služby)

 celkový měsíční poplatekměsíční slevaměsíční sleva v %celkový poplatek po slevěcelkový poplatek po zaokrouhlení
 TVInternetTelefon%
Dual play nabídkaKlasik Free Time82132,854%788,43788,00
Mini Free Time53131,886%499,40499,00
 easyFree Time88735,504%851,90850,00
 lightFree Time111188,908%1022,381020,00
Triple play nabídkaMinieasyFree Time108654,325%1032,021030,00
KlasikeasyFree Time137668,825%1307,521299,00
KlasiklightFree Time1600208,0313%1392,191399,00




Volání do zahraničí

ZónaZeměKč/min.Tarifikace
0Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hong Kong, Hungary, Chile, China, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Japan, Korea South, Luxembourg, Malaysia, Monaco, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Puerto Rico, Russia, San Marino, Singapore, Slovak rep., Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, UK, USA, Vatican City
Mobile: Hong Kong, China, Singapore
1,9060+1
1American Samoa, Bahamas, Benin, Bermuda, Brunei Darussalam, Bulgaria, Burundi, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cyprus, Gabon, Georgia, Ghana, Kuwait, Kyrgysztan, Laos, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macao, Malawi, Mongolia, Nigeria, Panama, Romania, Serbia, South Africa, Thailand, Turkey, Uruguay, Zambia, Zimbabwe
Mobile: Brunei Darussalam, Burundi, Russia, Thailand
4,9060+1
2Albania, Armenia, Botswana, Central African Republic, Ecuador, El Salvador, India, Indonesia, Iran, Iraq, Macedonia, Malta, Mauritius, Mexico, Montenegro, Namibia, Niger, Praguay, Togo, Trinidad & Tobago, Uganda, Ukraine, Uzbekistan
Mobile: Colombia, El Salvador, Ghana, India, Kuwait, Kyrgysztan, Mexico, Niger, Taiwan
6,9060+1
3Algeria, Angola, Antigua & Barbuda,Azerbaijan, Bahrain, Bosnia & Herzeg, Brazil, British Virgin Islands, Burkina Faso, Cambodia, Cameroon, Dominican republic, French Guiana, Guatemala, India, Ivory Coast, Jordan, Kazakhstan, Mali, Moldova, Montserrat, Morocco, Oman, Pakistan, Philippienes, Saint Kitts & Nevis, Saint Pierre & Miquelon, Saudi Arabia, Senegal, Seychelles, Sri Lanka, Sudan, Tajikistan, Turkmenistan, Turks and Caicos Islands, Vietnam, Yemen
Mobile: Antigua & Barbuda, Australia, Azerbaijan, Bahrain, Cambodia, Cameroon, Dominican republic, Finland, France, Georgia, Guatemala, India, Indonesia, Iran, Japan, Jordan, Kazakhstan, Lithuania, Pakistan, Panama, Paraguay, Rwanda, Slovak rep., Togo, Turkey, Ukraine, Zambia
9,9060+1
4Aruba, Bangladesh, Barbaros, Belize, Bhutan, Cayman Islands, Dominica, Egypt, Faroe Islands, French Polynesia, Gambia, Grenada, Haiti, Kenya, Lebanon, Madagascar, Mauritania, Mozambique, Saint Vincent, Sierra Leone, Tanzania, Tunisia, United Arab Emirates
Mobile: Albania, Argentina, Armenia, Austria, Bangladesh, Brazil, Croatia, Gambia, Germany, Chile, Iraq, Italy, Ivory Coast, Latvia, Lebanon, Moldova, Monaco, Nigeria, Norway, Philippines, Portugal, Spain, Sweden, Tanzania, Tunisia, United Kingdom (UK)
11,9060+1
5Afghanistan, Abguilla, Belarus, Bolivia, Cape Verde, Egypt, Equatorial Guinea, Eritrea, Chad, Jamaica, Lesotho, Liberia, Libya, Maldives, Martinique, New Caledonia, Nicaragua, Palestine, Peru, Qatar, Saint Lucia, Suriname, Swaziland, Syria, Tonga
Mobile : Andorra, Angola, Belarus, Belgium, Bolivia, Bosnia&Herzeg, Botswana, Bulgaria, Denmark, Ecuador, Egypt, Estonia, Ethiopia, Greece, Haiti, Hungary, Iceland, Ireland, Jamaica, Liberia, Libya, Luxembourg, Macedonia, Montenegro, Morocco, Mozambique, Namibia, Netherlands, Nicaragua, Palestine, Poland, Romania, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, South Africa, Syria, United Arab Emirates, Uruquay, Venezuela
15,9060+1
6Marshall Islands, Reunion, Myanmar, Ethiopia, Djibouti, Honduras, Nepal, Guyana, Fiji
Mobile : Gibraltar, Congo, Zimbabwe, Slovenia, Kenya, Malta, New Zealand, Peru, Afghanistan, Switzerland
19,9060+1
7Comoros & Mayotte Island, Falkland Islands, Greenland, Guadeloupe, Guinea Bissau, Kiribati, Korea North, Micronesia, Papua New Guinea, Somali, Vanuatu, Western Samoa
Mobile : Liechtenstein, Mali
35,0060+1
8Antarctica, Cook Islands, Cuba, East Timor, Nauru, Niue Island, Norfolk Island, Nothern Mariana Islands, Saint Helena, Sao Tome and Principe, Solomon Islands, Tuvalu, Wallis & Futuna
Mobile: Cuba
74,5060+1
9Eurosat, Inmarsat, Iridium
42060+1

Digitální telefonní službu UPC je možno objednat přes internet na adrese www.upc.cz, na Klientském centru UPC, na telefonním čísle 222 980 980 či prostřednictvím obchodních zástupců. Na všech prodejních místech a u prodejců budou rovněž k dispozici informace o její aktuální dostupnosti.


František Malina
tiskový mluvčí
UPC Česká republika





Reklama




Vybrané články