Quantcast

Mascom uvede na trh nový modul CryptoWorks

| Tisk

logoNěmecká firma Mascom uvede koncem září na trh nový přístupový modul s licencovaným systémem CryptoWorks. Nový CAM bude určen především pro příjem přenosů německé fotbalové Bundesligy na kanálech Arena TV, které začal nabízet provozovatel platformy Tividi Satellit/Arena TV přes satelit Astra 19,2°E.

Nový modul CryptoWorks bude vybaven pouze jednou čtečkou karet kódovacího systému CryptoWorks a bude určen především pro zákazníky, kteří již mají set top box s CI slotem (sloty). Výrobce uvádí, že nový modul bude možné použít i v řadě set top boxů (např. Humax PDR-9700, iPDR-9800, Premiere HD receivery Humax, Kathrein, Pace a Philips), které se používají pro příjem pay-tv platformy Premiere. Zákazník Premiere si může pořídit nový CAM Cryptoworks a předplatné další platformy, která na následující 3 sezóny drží práva k satelitnímu a kabelovému vysílání Bundesligy.

CI modul CryptoWorks od Mascomu nebude kompatibilní s běžnými přístupovými moduly. Software je založen na firmware v úspěšné rodině modulů AlphaCrypt s podporou systému CryptoWorks. Uživatelé mohou modul aktualizovat na plnou verzi a získat z modulu AlphaCrypt Classic, který podporuje více kódovacích systémů. Update si mohou zákazníci objednat na webových stránkách mascom.de. Aktualizaci získá zákazník za poplatek. Cena upgrade je rozdíl mezi cenou modulu AlphaCrypt Classic a modulu Cryptoworks CAM firmy Mascom. Update se pak provede přes satelit. Zákazník tím získá podporu dalších kódovacích systémů jako Betacrypt a V-Code. Nový modul firmy Mascom má certifikaci pro příjem paketů Arena TV a easy.TV (rakouská pay-tv).

"Ne každý divák potřebuje plnou verzi modulu AlpaCrypt", říká generální ředitel firmy Mascom Heinz Gruber. "Zákazníci se zajímají o příjem programů Arena a nyní si mohou pořídit levný modul, který je jednoduše upgradovatelný na další systémy."

Mascom bude pravidelně poskytovat firmware pro všechny dodávané moduly na trh. Nový modul CryptoWorks bude na trhu dostupný od konce září 2006. Cena byla stanovena na 59 eur.

Nový modul CryptoWorks bude možné použít i pro příjem dalších programů a paketů v systému CryptoWorks, včetně paketů Czech Link, Slovak Link a UPC Direct.

Přehled verzí modulů AlphaCrypt:

AlphaCrypt Classic - podporuje nejvíce kódovacích systémů, včetně Irdeto 1+2, Conax a Cryptoworks a je kompatibilní se systémy Betacrypt a V-Code. Modul je licencovaný pro příjem programů Arena TV.



AlphaCrypt Light - light verze, která nabízí výhodné řešení za nízkou cenu. Modul nepodporuje systémy Irdeto 1+2, Conax a Cryptoworks. Rozšíření o tyto systémy je možné získat objednávkou.

AlphaCrypt TC (Twin Card) - poskytuje stejné kódovací systémy jako AlphaCrypt Classic a má dvě čtečky karet. Jedna je ve standardních rozměrech, druhá ve formátu SIM karet (obdoba SIM karet mobilních operátorů).

easy.TV CI - poskytuje stejná funkce jako AlphaCrypt Light a podporuje systém CryptoWorks a je kompatibilní s BetaCrypt. Jako AlphaCrypt TC má dvě čtečky karet.

CryptoWorks CI - základní verze s omezenými vlastnostmi. Modul podporuje jen systém CryptoWoprks. Upgrade do verze AlphaCrypto Classic je možné objednat na stránkách výrobce.

redakce





Reklama




Vybrané články