Quantcast

ETV Medicus přestala vysílat, Ring TV získala licenci

| Tisk

Na Slovensku v posledních dnech na televizním trhu došlo ke dvěma významným událostem - tématický kanál ETV Medicus přerušil vysílání. V úterý získala licenci nová stanice Ring TV.

ETV Medicus
Projekt televizní stanice European Television (ETV) je v krizi. Stanice již čtvrtý den nevysílá. Na izraelském satelitu Amos 1 (4°W) se na kmitočtu 11,132 GHz, pol. H doslova ztratil SCPC signál slovenské stanice s panevropskými ambicemi zaměřenou na zdraví a životní styl. Informoval server mediálne.sk .

Stanice ETV Medicus spustila promo vysílání koncem loňského roku. Řádné vysílání spustila 15.května 2006. Záměrem stanice bylo vysílat program v šesti jazykových mutacích (slovensky, anglicky, německy, francouzsky, rusky, polsky a maďarsky). Program ale byl vysílán jen ve slovenském a českém jazyce. Z produkce České televize stanice nabídla např. pořad Pod pokličkou a sérii dokumentární pořadů Slovenské televize.

Velkým handicapem stanice byla dostupnost, která byla omezena jen na některé menší kabelové sítě. Největší kabeloví operátoři UPC Slovensko, UPC ČR či Karneval program ETV Medicus do nabídky nezařadili.

Ring TV
Na Slovensku vzniká nová televize - Ring TV. Stanice se bude od stávajících lišit svým zaměřením ale také vysílacím časem. Ring TV bude vysílat jen v nočních hodinách - od půlnoci do 7:00 a o víkendu od půlnoci do 9:00 hodiny.

Ring TV získala vysílací licenci na posledním zasedání slovenské Rady pro vysílání a retransmisi (RVR). Licence umožňuje program šířit přes kabelové sítě a satelit. Stanice nabídne interaktivní telefonické hry.



Jednatelkou nové televize je Katarína Lešická, kterou spojují podle výpisu z obchodního registru podnikatelské aktivity s mediálním magnátem Ivanem Kmotríkem. Ten je také předsedou představenstva společnosti Grafobal Group, která ovládá televizi JOJ.

Na Slovensku má licenci na TV vysílání již 97 společností. 9 z nich vysílá ve všech regionech země - jsou to TV Markíza, JOJ, TA3, reklamní TV A, hudební Music Box, Nautik TV. Ostatní fungují regionálně, většina je kolálních. Informaci přinesl server MaM/ČTK.

redakce





Reklama




Vybrané články