Quantcast

Jetix vstupuje do DVB-H experimentu T-mobile

| Tisk

logo Od 24.října, Jetix, dětská televizní stanice začíná 60-ti denní zkušební provoz DVB-H tím, že dává k dispozici obsah svého vysílání společnosti T-Mobile.

Jetix je jediný dětský televizní kanál, který se účastní testování, které proběhne mezi 300 lidmi, mezi nimiž jsou osobnosti naší politiky, zástupci novinářů a studenti. T-Mobile dává k dispozici každému účastníkovi testovacího projektu jeden speciální mobilní přístroj.

Testování uskuteční T-Mobile ČR a bude sloužit jako pilotní projekt pro celou skupinu T-mobile, která působí v 9 zemích (Německu, Nizozemí, České republice, Slovensku, USA, Maďarsku, Rakousku, Chorvatsku, Velké Británii a Řecku).

Maciej Bral, výkonný ředitel TV Jetix pro střední a východní Evropu uvádí: “Vzhledem k tomu, že Jetix je dětským zábavným programem, měl by být všude tam, kde jsou konečnými konzumenty děti. To je důvodem k našemu experimentu s věcmi jako jsou například mobilní telefony. Tím, že aktivně otestujeme a ověříme si nové a vznikající platformy, jsme schopni identifikovat různé možnosti a skutečně porozumět jak děti reagují na nová média.

O Jetix
Jetix v současné době testuje několik vznikajících digitálních platforem v celé Evropě:



Ve Francii je to služba Video-On-Demand přes Canal + Active a v Německu přes T-online Video- on-demand ASDL. Kompletní vysílání Jetix France je k dispozici přes mobilní telefon v sítích Orange a SFR.

Jetix (dříve Fox Kids) je celosvětovou dětskou zábavní společností s oblastními televizními kanály a kvalitní programovou distribucí. Jetix vysílá v 79 zemích světa, v 18 různých jazycích do více než 140 milionů domácností.

V České a Slovenské republice sleduje televizi Jetix přes 830.000 domácností.
Jetix nabízí pestrou programovou nabídku se zaměřením na chlapce a dívky ve věku od 4 do 14 let. Programová nabídka kanálu zahrnuje směs animovaných a hraných seriálů, filmů, hudebních a sportovních pořadů, které jsou vysílány každý den v době od 6:00 do 24:00 hodin. Jetix je strategickou součástí Walt Disney Corporation, světově nejznámější společnosti zaměřené na dětský zábavní průmysl, což zaručuje kvalitu vysílaných pořadů a silné firemní zázemí.

Jetix působí v České a Slovenské republice již od roku 2000, kdy zahájil poprvé vysílání v českém jazyce.

Martina Zvířecí





Reklama




Vybrané články