Quantcast

Nová technologie DB SYSTEM

| Tisk

DB SystemFirma DB System Software a.s., se chystá na veletrhu telekomunikační techniky CeBIT 2002 (Hannover 13. - 20.3.) představit novou technologii DB SYSTEM, která je určena pro evropský a výhledově i pro severoamerický trh.
Jedná se o komplexní multimediální řešení, které uživateli pomocí speciálních digitálních Set Top Boxů umožní vše od základních funkcí jako je přehrávání CD, DVD, MP3, přes programové vybavení (textový editor, tabulkový editor, editace obrátků…), přístup na internet, užívání e-mailu a hry až po možnosti příjmu nejaktuálnějších zpráv od renomovaných tiskových agentur (Reuters…), nebo prohlížení obrázků pořízených digitálním fotoaparátem či kamerou s možností tisku. Samozřejmostí je příjem digitálních DB Systemsatelitních stanic, novinkou je funkce inteligentního nahrávání televizních programů. Systém sám rozpozná nadefinované pořady, např. televizní zpravodajství a automaticky je nahraje na vyhrazený prostor hard disku.

Sledování filmových pořadů:Speciální nabídkou pro uživatele DB SYSTEMu je možnost uplatnit měsíční paušál pouze na filmy, které si sami vyberou. Sledovat je mohou v nejvyšší kvalitě, kterou umožňuje moderní komprimace formátem DivX. Samozřejmostí je i 5+1 kanálový zvuk.

DB SystemHudba:Za zmínku stojí také "internetové rádio", které uživatelům zahraje jakoukoliv hudbu na přání, a to ve špičkové kvalitě formátu Ogg Vorbis.

Telefonování:Zajímavou a výbornou možností je telefonování. DB SYSTEM nabízí nejlevnější volání prostřednictvím IP telefonie za cenu internetových poplatků.

Bankovní služby:Každý klient má v systému veden svůj vlastní bankovní uživatelský účet, na kterém jsou evidované všechny jeho finanční operace, které uskutečnil v rámci systému. Maximální bezpečnost komunikace v systému je zajištěna speciálně vyvinutým kryptovacím softwarem, který kóduje jak veškerou elektronickou poštu, tak i informace procházející systémem. Klient může ze svého účtu provádět prostřednictvím DB SYSTEMu veškeré běžné operace (platby, inkasa, konverze měn a výhledově i mezinárodní platby za minimální poplatky) a může přitom sledovat stav svého účtu v reálném čase přímo ze svého obývacího pokoje. Klienti mohou samozřejmě využívat i platební karty DB SYSTEM.

DB SystemOvládání:Celý systém pracuje na bázi LINUX a speciálního sw v STB, vše ovládané bezdrátovou klávesnicí a dálkovým ovládáním, s možným připojením dalších doplňkových periferií. Klient může příjem informací realizovat přes klasickou i plazmovou televizní obrazovku, monitor či LCD display. DB SYSTEM technologie je instalována zatím pouze na speciální set-top-boxy. Připravuje se však i PC verze, která bude dodávána pro uživatele LINUX i MS WINDOWS.Pro firemní užití bude k dispozici také tzv. "business" verze.

DB SystemJak vše pracuje?
Uživatel zakoupí zařízení, instalační firma provede montáž paraboly, nastavení na družici (Intelsat 707 1st W) a připojení Set Top Boxu. Uživatel zaplatí paušální poplatek, stává se předplatitelem. Připojí STB přes Internet na DB systém. Po úspěšném ověření si může vyžádat jakékoliv dostupné služby. Vyžádané služby jsou okamžitě zasílány ze satelitu k STB a uživateli.

Na vývoji, službách a provozu se podílí zejména firma DB System Software a.s. a firma Telenor, zajišťující pokrytí celé Evropy z družice Intelsat 707 (1st W), s vysílacím centrem v Praze. Z dalších významných partnerů projektu jmenujme např. firmu Hewlet Packard, známého výrobce PC komponent. Dalšími partnery jsou světové filmové a hudební produkční společnosti i další výrobci sw a hw.
Komerční provoz DB SYSTEMu je plánován od poloviny letošního roku.



DB SystemDB System






Další a podrobnější informace včetně demoverze systému by se měly objevit v době zahájení CeBIT 2002 (13.3.2002) na internetových stránkách www.dbsystem.com a www.dbsystem.net

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články