Quantcast

Česká televize spustila na ČT4 Sport zkušebně teletext

| Tisk

logo Česká televize (ČT) zaktivovala teletextové stránky i na svém nejnovějším programu - ČT4 Sport. V pořadí již čtvrtý teletext ČT obsahuje výběr stránek z teletextu prvního programu. Vzhledem k zaměření kanálu ČT4 Sport bylo do teletextu tohoto programu zařazeno sportovní zpravodajství.

Základní (hlavní) stránka na str. 100 poskytuje informace o obsahu. Na str. 200 se v teletextu vysílá sportovní zpravodajství, str. 299 informace o sportovních přenosech a magazínech na programu ČT2. Program ČT4 Sport na 7 dní najdou diváci na stránce 390.

Teletext na ČT4 Sport je zatím ve zkušebním provozu. Řádné vysílání by mělo být spuštěno během příštího roku.

Listovat v teletextu "čtyřky" mohou diváci satelitní platformy CS LINK a pozemní sítě "A" společnosti Radiokomunikace. Ostatní platformy (UPC Direct, Digi TV) zatím teletext s programem ČT4 Sport nepřenášejí.



Telextové stránky sportovního kanálu jsou jednou z několika technických novinek České televize v závěru letošního roku. Před týdnem bylo v satelitní síti CS LINK u programů České televize a také Prima TV spuštěno EPG. Stejnou službu nabízí divákům ČT i v DVB-T síti Radiokomunikací.

ČT spustila nedávno i systém PDC, který divákům umožňuje záznam pořadů i z digitální distribuce.

redakce





Reklama




Vybrané články