Quantcast

Sledovanost Galaxie sport ve druhé polovině roku 2006

| Tisk

logo Sledovanost placeného tematického programu Galaxie sport stále stoupá. Dokazují to i výsledky Media Projektu za období druhé poloviny roku 2006, kde Galaxie sport zaznamenala více než statisícový nárůst v týdenní sledovanosti. Jistě se na tomto nárůstu podepsalo i navýšení počtu přímých přenosů u všech klíčových sportů, především pak u kanadsko-americké NHL a anglické Premier League.

V Hradci Králové 14. února 2007 – Na začátku letošního roku jsme informovali o překonání rekordní milionové hranice počtu předplatitelů Galaxie sport v České republice a na Slovensku. Důvodem k oslavě je nyní však i další skutečnost - výsledky Media Projektu za druhé pololetí roku 2006, které přinesly pro Galaxii sport zajímavá a velmi povzbuzující čísla. Ze zmiňovaných výsledků průzkumu sledovanosti prováděného společností GfK vyplývá, že Galaxii sport v druhé polovině roku 2006 denně sledovalo 88 tisíc diváků. Týdenní zásah pak koncem minulého roku vzrostl z 322 tisíc na 428 tisíc diváků.

Program Galaxie sport jako součást své programové nabídky mělo ve druhé polovině roku 2006 předplaceno v některé z forem distribuce programu v průměru 516 000 domácností v ČR, tedy 99% celkového počtu domácností s předplacenou programovou nabídkou s placenými programy. Denně tedy v uvedeném období sledovalo hokej, fotbal, basketbal, tenis či další sporty a magazíny celkem 16,4% předplatitelů programové nabídky a alespoň jednou týdně k programu Galaxie sport zasedlo 79,5% předplatitelů programové nabídky.



Obdobné výsledky lze předpokládat i na Slovensku, kde programovou nabídku s programem Galaxie sport mělo druhé polovině roku 2006 předplaceno v průměru 414 000 domácností, a kde prozatím není Galaxie sport zařazena v obdobném projektu sledovanosti. O hodnocení sledovanosti našeho placeného programu slovenskými předplatiteli a diváky jednáme. Uvedená čísla znamenají markantní nárůst sledovanosti oproti předchozímu období a potvrzují stále větší zájem o sportovní program Galaxie sport.

Eva Novotná
tisková manažerka
Galaxie sport, s.r.o.





Reklama




Vybrané články