Quantcast

Nový kanál MBC Action přinese akční seriály a filmy

| Tisk

MBC Action Arabská vysílací síť MBC se již brzy rozšíří o další tématický a nekódovaný atraktivní program. Na 5.března 2007 je naplánován start nového kanálu MBC Action. Jak již název napovídá, stanice bude přinášet akční seriály a filmy.

MBC v současné době již pod touto značkou provozuje programy MBC, MBC 2, MBC 3 a MBC 4. MBC Action bude v pořadí již pátým digitálním programem. Kanál MBC nabízí všeobecný program. Atraktivnější nejenom pro arabské diváky ale i Evropany jsou další stanice - MBC 2 a MBC 4. Obě přinášejí program v originálním jazyce s arabskými titulkami.

MBC 2 je program s filmy nejrůznějších žánrů - od klasických až po blockbustery. MBC 4 přináší seriály, filmy a talk show. Pro děti je určen program MBC 3.

Kanály MBC 2, MBC 4 a nový MBC Action patří mezi to nejlepší, co lze přijímat v anglickém jazyce a nekódovaně. MBC Action zahájí 5.3.2007. Upoutávky, které se již nyní vysílají opět dokazují, že diváky nový program opět nezklame. Ve vysílání se objeví seriály Lost, Prison Break, The 4400, Pimp my ride, Law and Order, N.C.I.S. či 24. Každou noc se budou vysílat i filmy.

Paket s kanály MBC se vysílá na pozici 26°E, tj. z velmi blízké pozice satelitům Astra 1D a Astra 3A, které jsou na 23,5°E. Problémy s příjmem MBC z 26°E je již minulostí. Původní satelit Badr 2D (známý také jako Eurobird 2 či Arabsat 2D) ukončuje provoz služeb pro země arabského světa. Všechny programy včetně kanálů MBC se proto přesouvají na jiné satelity arabského satelitního operátora Arabsat - Badr 3 či Badr 4.

Kanály MBC najde divák na satelitu Bard 4 (26°E), na kmitočtu 11,919 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Signál je poměrně silný. Bezproblémový příjem je možný s parabolou o průměru okolo 100 cm. Vysílání na původním transpondéru - freq. 11,642 GHz bude v dohledné době odpojeno. Již nyní se zde objevuje textová informace o přesunu na nový transpondér.



Stejné programy MBC může divák naladit i na egyptském satelitu Nilesat 102 (7°W), na frekvenci 11,938 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4. Signál paketu z této pozice je ale slabší.

podle sateliTV.net.

redakce





Reklama




Vybrané články