Quantcast

Výroční konference ČAKK posoudí stav regulace elektronických komunikací v ČR

| Tisk

Výroční konference České asociace kompetitivních komunikací (ČAKK), která se koná v Praze ve dnech 23. a 24. dubna 2007, zahájí dvoudenní program diskuzí o stavu regulace elektronických komunikací v České republice za účasti významných zahraničních hostů.

Jsme poctěni, že pozvání k vystoupení na výroční konferenci ČAKK přijali zástupci Evropské komise a také současní a bývalí poslanci Dolní sněmovny britského parlamentu a Evropského parlamentu,“ říká prezident ČAKK Zdeněk Vaníček. „Británie je v mnohém příkladná, pokud jde o rychlý rozvoj širokopásmových služeb a přechod k digitálnímu vysílání, a z těchto důvodů bude užitečné hovořit o zkušenostech této členské země Evropské unie, která začala s liberalizací telekomunikací již v polovině osmdesátých let, deset roků před ostatními zeměmi EU,“ dodává Zdeněk Vaníček.

Ústředním tématem již osmé výroční konference ČAKK je souběžně probíhající evropská revize předpisového rámce elektronických komunikací (základ právní úpravy elektronických komunikací ve všech členských státech EU) a směrnice o televizi bez hranic (která vytváří rámec právní úpravy televizního vysílání). Z tohoto důvodu je zásadním úspěchem ČAKK, že její výroční konference se těší pozornosti odpovídajících sektorů Evropské komise (generální ředitelství pro informační společnost a média a pro hospodářskou soutěž). Výroční konference se také účastní významní hosté z ČR, především předsedové tří regulačních úřadů – Rady ČTÚ, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže – a další zástupci státní správy.

Vzhledem k ústřednímu tématu konference je logické, že po úvodním diskuzním panelu s mezinárodní účastí budou následovat besedy o alternativních platformách digitálního vysílání, o přípravě revidované směrnice o audiovizuálních službách a o problematice ochrany hospodářské soutěže v sítích a službách elektronických komunikací,“ říká o programu konference předsedkyně představenstva ČAKK Vladimíra Chlandová.

ČAKK přizpůsobila program konference aktuálním potřebám svých členů a všech operátorů elektronických komunikacích; zvolila naléhavá a aktuální diskuzní témata, aby účastníci této stěžejní akce asociace v roce 2007 vyslechli fundované názory na hlavní otázky podnikání v oboru elektronických komunikací:

• Revize evropského předpisového rámce elektronických komunikací z roku 2002 a nové Doporučení Komise o relevantních trzích

• Revize směrnice TVWF („televize bez hranic“)

• Alternativní platformy digitalizace vysílání v České republice



• Hospodářská soutěž, elektronické komunikace a svět rozhlasového a televizního vysílání

Zdeněk Vaníček
ČAKK





Reklama




Vybrané články