Quantcast

Top TV na měsíc pozastavila vysílání

| Tisk

logo Česká stanice Top TV o půlnoci pozastavila vysílání. "Důvodem jsou finalizující jednání o prodeji televize novému investorovi," řekl serveru aktuálně.cz Dan Plovajko, mluvčí Holdingu KKCG Investments, pod který televizní kanál patří. Top TV by měla pod novým majitelem a s novým programem obnovit vysílání začátkem září.

Stávající vlastník Top TV zatím nechce sdělit, kdo bude televizi vlastnit. Podle serveru EoroOnLine ji má koupit Central European Media Enterprises (CME), tj. provoozovatel největší komerční TV Nova. Prodej stanice novému vlastníkovi musí ještě schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Licenci na vysílání drží společnost United Teleshop.

Mluvčí Holdingu KKCG Investments, který je majoritním akcionářem, k tomu před 2 měsíci u příležitosti oficiálního oznámení prodeje televize uvedl: „Projekt TOP TV byl pro nás jen jednou z nestrategických portfóliových investicí, která byla vázána na předpokládané zahájení digitálního vysílání a podmínkou pro rozvoj TOP TV. V průběhu doby bohužel došlo k výrazným změnán v podmínkách pro realizaci této investice. Dnes se už mělo standardně digitálně vysílat na celém území České republiky. Situace je ale zcela odlišná a další vývoj digitalizace nejasný. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v tomto projektu nadále nepokračovat.

Začátkem června 2007 televize omezila výrobu a program postavila především na reprízách svých relací.

kde bylo možné program Top TV naladit:

satelit Astra 1KR (19,2°E), freq. 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6


satelit Astra 3A (23,5°E), freq. 12,649 GHz, pol. H, SR 5600, FEC 5/6
DVB-T multiplex Czech Digital Group (CDG), Praha, K46
analogové vysílání, Praha - Strahov, K28
kabeloví operátoři

Top TV zahájila vysílání 5. září 2005. Program se původně vysílal v tehdejší platformě Czech Link. Později se provozovatel rozhodl přejít na hlavní satelitní systém Astra (19,2°E). K distribuci využíval družici Astra 3A z uplinku hudební Óčko TV. Top TV byla televizí s teleshoppingovými prvky. Ve vysílání stanice se mohly otevřeně prezentovat výrobky a služby. Co je na jiných stanicích zakázáno, na Top TV to bylo dovoleno.

Nyní se na všech distribučních sítích Top TV vysílá jen test karta.

redakce





Reklama




Vybrané články