Quantcast

Úprava vysílání programu Nova v paketu CS Link

| Tisk

logo Ze středy na čtvrtek 22. listopadu 2007 došlo na platformě CS Link na satelitu Astra 1E k poměrně významným změnám - do multiplexu byly přidány celkem 4 kanály - Viasat Explorer/Spice, Viasat History, JimJam a Nova Cinema.

Po přidání programů došlo k úpravě (optimalizaci) prostoru u většiny ostatních programů na transpondéru Astra 1E paketu CS Link - HBO (přidána originální audio stopa, navýšeno rozlišení), CS Link TV (sníženo rozlišení na 544x576, snížen video bit rate), Spektrum TV (snížení bit rate), Nova HD (snížení video bit rate) a TV Nova (přechod z CBR (konstatní datový tok) na VBR (variabilní datový tok) a redukce průměrného toku).

Změny po mimořádné servisní noci na CS Linku řada diváků vnímala značně negativně - většina diváků si povšimla zhoršení technické kvality některých programů. Firma Media Vision proto reagovala na četné připomínky diváků.



"Před několika dny došlo k úpravě nastavení parametrů vysílání programu Nova. Největší změnou je nastavení kódování do režimu promenného datového toku, jehož hlavním smyslem je co nejhospodárnější využití přenosové kapacity na družici. Během několika příštích dnů bude probíhat optimalizace nastavení parametru kódování pro zajištení nejvyšší dosažitelné kvality vysílání," popsal serveru parabola.cz Martin Janků ze společnosti Media Vision.

"Vysílání programu Nova zajištuje Media Vision v satelitním paketu CS Link na frekvenci 11992 MHz na družici Astra 1E spolecne s programy HBO, Spektrum, CS Link TV a testovacím vysíláním programu Nova v HD rozlišení," dodal Martin Janků.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články