Quantcast

Hudební MTV míří do Česka a na Slovensko

| Tisk

logo Na český a slovenský trh míří celosvětově známá hudební a lifestylová televize MTV. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 3. zasedání, které se konalo ve dnech 12. až 14. února 2008, rozhodla o udělení satelitní licence pro společnost Mina Media na program pod názvem MTV.

Společnost Mina Media požádala o šíření vysílání programu ve Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře, Makedonii a dále v České republice, Slovensku, Bulharsku a Albánii. Firma Mina Media má převzít dosavadní již vysílající televizi MTV Adria fungující v zemích býbalé Jugoslávie. V praxi vznikne společný program pro Balkán a střední Evropu (Česko a Slovensko), který bude pro jednotlivé země lokalizován formou DVB titulků či dabingem.

Země jako je ČR, Slovensko, Bulharsko a Albánie nebyly vybrány náhodou. Jsou to krajiny, které jako jediné v Evropě ještě nemají vlastní lokální verzi MTV. Vlastní verzi MTV mají už i Maďarsko či Ukrajina.

"Nové" MTV má již stanovenou programovou strukturu: od půlnoci do osmé hodiny ranní bude vysílat videoklipy, od 8:00 do 11:00 hodiny kulturní informace, videoklipy a zábavné formáty, od 11:00 do 18:00 hodiny klipy a informační pořady. Od 18:00 hodin do půlnoci přinese informace, zábavní pořady a reality show. Vysílání MTV se zaměří na diváky do věku 34 let.

Přesný termín expanze kanálu zatím není znám a očekává se, že se vstupem MTV Adria na český a slovenský trh bude v těchto zemích ukončena distribuce panevropského programu MTV Europe. Podobně i v Bulharsku a Albánii.

technické parametry MTV Adria:

satelit: Amos 2 (4°W)


kmitočet: 11,586 GHz
polarizace: horizontální
SR: 7957
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování: žádné

O vstupu MTV na český a slovenský trh se hovoří již několik let. Podle informace Czech Business Weekly z března loňského roku by MTV v češtině mělo odstartovat v letošním roce. Společná verze MTV s několika státy naznačuje, že na zatím neobsazených trzích lokálními verzemi MTV by se samostatná mutace neuživila.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články