Quantcast

euronews v arabštině od soboty

| Tisk

logo Proevropský zpravodajský kanál euronews odstartuje v sobotu 12. července 2008 v 19:00 hodin vysílání v pořadí v osmém jazyce - v arabštině. Jazyková verze bude dostupná po celých 24 hodiny denně 7 dní v týdnu (web www.euronews.net v arabštině startuje o celých 24 hodin dříve - dnes v 19:00 hodin středoevropského letního času).

Inaugurace nové služby se bude konat v Arab World Insitute v Paříži 12. července 2008 za účasti francouzského ministerstva zahraničí, Evropské komise a parlamentu a akcionáři ze Středomořské oblasti. O startu arabské verze euronews bylo rozhodnuto 6. prosince 2007 v Bruselu.

Philippe Cayla, předseda představenstva a CEO kanálu euronews k tomu říká: "Zahájení arabské jazykové verze je důležitým krokem pro strategii multijazyčného vysílání euronews. Naše arabská verze umožní zvýšit naši základnu arabsky hovořících lidí v Evropě a ve Středomoří a bude pomáhat těmto lidem porozumět problematice evropské politiky."

Po zahájení vysílání euronews v arabštině se televizní síť dostane do dalších 32 miliónu domácností. Euronews Arabic se stane součástí stávající globální distribuční sítě. Stanice je pro země arabského světa vysílána od 1.7.2008 digitálně přes družici Badr 4 (26°E) a analogově přes Badr C. Vysílání euronews může naladit nyní 248 miliónů domácností ve 135 zemích po celém světě.

logo Pro arabský euronews bude pracovat tým 17 nových žurnalistů z různých zemí (Alžírska, Bahrainu, Egyptu, Libanonu, Maroka, území Palestiny, Sýrie a Tuniska. Kanál euronews vysílal doposud v sedmi jazycích - anglicky, francouzsky, německy, italsky, portugalsky, rusky a španělsky. Arabská verze bude osmá v pořadí. euronews přináší zpravodajské a publicistické příspěvky z evropské perspektivy. Ve vysílání nechybí ani různé magazíny. Stanice vysílá 24 hodiny denně přes řadu satelitů včetně Astra (19,2°E) a Hot Bird (13°E):

satelit Astra 1G (19,2°E), kmit. 11,817 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S


satelit Hot Bird 6 (13°E), kmit. 12,597 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S

Začátkem června letošního roku se euronews představil v novém kabátě - vedle nového loga a grafického obalu i s novými pořady.

redakce





Reklama




Vybrané články