Quantcast

Na Thor 3 mohou jít slovenské Musiq 1 a Residence.TV

| Tisk

Na satelitu Thor 3 (0,8°W) se mohou do 12 měsíců objevit dvě slovenské monotématické televize - Musiq 1 a Residence.TV. Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi, obdoba české RRTV, udělila dnes oběma stanicím satelitní licenci. Za oběma projekty stojí bratislavská společnost Telemone, s.r.o.

Musiq 1 bude televizní stanice, která nabídne především hudební pořady (90 procent vysílacího času). Nejméně 40 procent vysílacího času bude vyhrazeno evropským dílům a evropským dílům vytvořené nezávislými producenty. Musiq 1 bude vysílat 24 hodiny denně ve slovenštině.

RESIDENCE.TV je název druhého projektu firmy Telemone. Program bude složen z komerčních spotů a prezentací různých druhů realit (bytové, nebytové prostory, developerské projekty). Spoty mají divákovi pomoci vytvořit si podrobný přehled o jednotlivých realitách, jejich cenách a zmapovat trh s realitami. Spoty budou zařazené do 12 hodinových bloků, které se odvysílají 2x během dne. Residence.TV plánuje vysílat 24 hodiny denně ve slovenském jazyce.



Satelit Thor 3 je populární v zemích východní a jihovýchodní Evropy - vedle rumunských a bulharských programů zde vysílá celá řada free-to-air televizních a rozhlasových stanic ze Slovenska. Divák zde najde hudební a interaktivní kanál Musicbox, interaktivní Televízo (dřívější Nautik TV), katolickou TV Lux a regionální televize CE TV (Central TV Europe) a TV Patriot. V rámci promo kanálu Focus Sat je zde slovenská stanice pro nejmenší děti bebe TV (také volně). Ze slovenských rádií zde můžeme poslouchat Hornet Radio, Rádio Expres a Radio Kiss.

Thor 3 je umístěn na pozici 0,8°W tedy nedaleko od satelitu Intelsat 10-02 (1°W), který šíří programy multiregionální satelitní placené televize Digi TV. Ta působí také v Česku i na Slovensku. Volbě vysílané programy z Thoru 3 mohou tak naladit i abonenti Digi TV. A nabídka programů bez vlastního přičinění platformy se ještě rozšíří - vedle Musiq 1 a Residence TV se zde plánují i další programy - nedávno získala licenci také TV Agency a projekt, který je známý pod pracovním názvem TV Regina.

redakce





Reklama




Vybrané články