Quantcast

Výměna antény na vysílači Praha-město proběhne 6. nebo 7. října

| Tisk

logo České Radiokomunikace připravily na začátek října výměnu anténního systému na žižkovském vysílači. Ve spolupráci s žižkovskou radnicí byly určeny instrukce pro občany v bezprostřední blízkosti vysílací věže.

První přípravné práce byly zahájeny již počátkem září, kdy byla pod stávající anténní nástavec nainstalována dočasná anténa, která bude po dobu výměny nahrazovat analogové televizní vysílání z této lokality. Digitální vysílání bude v sobotu, 13. září, přesunuto na vysílač Praha-Strahov, kde bude digitální multiplex vysílat až do skončení všech prací na žižkovském vysílači.



Termín výměny anténního nástavce je určen na pondělí 6. října, přesný postup prací však závisí na aktuálním počasí, proto jsou na akci vymezeny dny dva. České Radiokomunikace a městská část Praha 3 připravily plán dočasných omezení s přímým dopadem na občany. „Přípravné práce postupují v těsné spolupráci s radnicí Prahy 3 a městskou policií,“ říká Martin Roztočil, ředitel Úseku vysílacích služeb. „Intenzivně se snažíme o to, aby výměna co nejméně zasáhla do života Žižkova. Zároveň chceme Českým Radiokomunikacím usnadnit jejich práci. Společně se nám podařilo omezení pohybu občanů a dopravy během této akce minimalizovat na bezprostřední okolí žižkovského vysílače,“ říká starostka Prahy 3 Milena Kozumplíková.

V pondělí 15. září bude v Mahlerových sadech vytvořen první zábor pozemku, a to pro účely uskladnění kabeláže. „Teoretické přípravy probíhají již několik měsíců, nyní projekt vstupuje do realizační fáze a nároky na přesnou koordinaci a bezpečnost se zvyšují,“ říká Jakub Erben z firmy Erbes, která je autorem bezpečnostního plánu.

Marie Fianová





Reklama




Vybrané články