Quantcast

Action Box a Lady Box od SPI získaly licenci

| Tisk

Na český a slovenský trh zamíří další seriálové a filmové kanály. Filmová a distribuční společnost SPI získala licenci na dva další programy - Action Box a Lady Box. Licence k provozování televizního vysílání obou stanic prostřednictvím satelitu získala společnost Help Film, s.r.o. na posledním 5. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo ve dnech 10.3. a 11.3.2009. Licence platí 12 let.

Action Box bude filmový a seriálový kanál, který se zaměří na akční snímky. Program bude vysílat 18 hodin denně - od 6:00 do půlnoci. Program se bude určen pro 6 zemí - Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Bulharsko. Vysílat bude ze satelitu Astra 1G (23,5°E) a zřejmě se stane jedním z nových programů nabídky platformy Skylink.

Lady Box přinese seriály a filmy pro ženy a dívky všech věkových kategorií. Lady Box nabídne 18 hodin programu denně ve stejném rozsahu jako Action Box - od 6:00 do půlnoci. Program se bude vysílat pro stejné teritória - Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Bulharsko. Program je také plánován na satelit Astra 1G (23,5°E).



SPI v loňském roce získala od českého regulátora licence na nové hudební tématické stanice - Nostalgia Musica TV a Revolution TV. Prvně zmíněná má být určena pro starší diváky, Revolution TV má přinést pořady pro mládež. Ani jedna z těchto dvou stanic zaatím nezahájila vysílání. SPI usilovala i o licenci na erotický kanál pod názvem Erox TV. Rada požadavku nevyhověla. SPI se proto může pokusit o získání licence v jiné zemi (např. v Nizozemí).

Společnost SPI na českém a slovenském trhu provozuje filmové kanály pod značkou Filmbox - Filmbox, Filmbox Extra a Filmbox HD, dále program Nostalgia. V sousedním Polsku SPI provozuje i stanice Kino Polska a Filmbox Family.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články