Quantcast

Prima COOL - na kterých kartách a tarifech ji bude možné přijímat

| Tisk

logo Za zhruba dva týdny zahájí vysílání nová česká digitální stanice Prima COOL. Druhý program české komerční Prima TV. Program bude šířen všemi distribučními cestami - satelitem, kabelem, IPTV a DVB-T. Od 1. dubna mohou diváci sledovat novou stanici zaměřenou na zábavu, adrealin a kult Prima COOL.

FTV Prima, provozovatel Prima TV, se dohodl se společností Bohemia Connect na zajištění satelitní distribuce nového programu na satelitní platformě CS Link . Program bude k dispozici majitelům přístupových karet CS Link, Gital, Skylink a Trade and Technology (TT Karty). Program ale nebude automaticky "otevřen" všem divákům. Je třeba mít ten "správný" tarif na své kartě. Divák by si měl možnost příjmu Prima COOL zkontrolovat nyní, předejde tím možným zklamáním a problémům s případnou reklamací u svého distributora karet.

Karty CS Link a Gital

Na přístupových kartách CS Link a Gital bude program Prima COOL dostupný v novějších tarifech "STANDARD CZ" a "Neplacené programy bez omezení". Prakticky jde o tarify, ve kterém je i program TV Barrandov. Pokud zákazníkovi funguje TV Barrandov, bude mít automaticky k dispozici i program Prima COOL bez nutnosti jakýchkoliv dodatečných aktivací a doplatků. Diváci, kteří si pořídí dekódovací kartu CS Link nebo Gital nyní, má automaticky tarif "Neplacené programy bez omezení" (starší tarify s omezenou nabídkou se již nenabízejí).

Uživatelé karet se staršími tarify mohou přejít na novější (vyšší) tarif se širší programovou nabídkou za jednorázový poplatek. Ten se liší podle typu původního tarifu. Přehled všech dříve nabízených tarifů a rozsah programové nabídky těchto tarifů najdete na stránkách CS Link.

Jak poznám jaký mám tarif: Na webu www.karty.cslink.cz se přihlásíme a systém automaticky vypíše, jaký máte tarif. Pokud to není ten nejnovější, vybídne zákazníka k přechodu na novější tarif za jednorázový poplatek (není to povinné). Zobrazí se zákazníkovi i cena za přechod na nový tarif. Spolu s novým tarifem získá zákazník i bonus - příjem programové sady Géčko (14 programů) na dobu jednoho měsíce.

Karty Skylink a Trade and Technology (TT Karty)

Na kartách Skylink i původních Trade and Technology (TT Karty) je program Prima COOL pro region Česká republika umístěn mezi neplacené programy. Zákazník nemusí platit žádné poplatky za příjem a dodatečně nic aktivovat. Výjimkou jsou samozřejmě karty "TT Karta ČT" (karta Skylink ČT) a "TT Karta Sezóna" (karta Skylink SEZÓNA). Prvně zmíněný produkt je určen výhradně pro příjem programů České televize bez časového omezení a lze tyto karty upgradovat na plnou nabídku doplacením částky 1400,-Kč. "TT Karta Sezóna" jen na příjem programů na dobu jednoho roku (nutné uhradit poplatek za přechod na časově neomezený příjem - 1000,-Kč). Podrobnosti na webu Skylink.

Karty Skylink registrované na území Slovenska do 1.1.2008 budou mít k programu Prima COOL přístup jen v případě, že si zákazník objednal balíček neplacených českých programů (ČT, Prima TV - test), případně si abonuje balíček Multi (neplacené české programy může tak přijímat po dobu předplatného Multi). Na nových kartách a aktivacích je Prima COOL automaticky dostupná jako "test".

Technické parametry příjmu:
Prima COOL startuje 1.4.2009. První obrázek (textová informace) se objevila v DVB-T již koncem října loňského roku. Dne 5.3.2009 byl test přidán do multiplexu platformy CS Link. Od neděle 8.3.2009 spustil nový kanál své promo, který představuje pořady, na které se mohou těšit zejména muži (cílová skupina 20 až 40 let). V tomto týdnu začal program Prima COOL vysílat zkušebně i EPG (elektronický programový průvodce).

satelit:
Prima COOL je šířena satelitu Astra 1G (23,5°E) v rámci programového souboru CS Link, na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Program je k dispozici na kartách CS Link, Gital, Sky Link a TT Karty.



Jednání probíhají i s dalšími satelitními operátory - Digi TV a UPC Direct. Zatím není jasné, zda bude nový program dostupný zákazníkům již od 1.4.2009.

DVB-T:
Stanice je umístěna do DVB-T multiplexu 2 společnosti České Radiokomunikace (ČRa), který obsahuje i stanice TV Nova, Nova Cinema, Prima TV a TV Barrandov. Prima COOL se stává pátým a posledním programem zařazeným do této sítě.

kabelová TV a IPTV:
Program Prima COOL bude zařazen do všech kabelových a IPTV platforem v České republice. Do své nabídky jej zařadí i největší tuzemský kabelový operátor UPC Česká republika a také O2TV společnosti Telefonica O2 Czech republic.

Promo spot Prima Cool



Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články