Quantcast

Evropská filmová tvorba exkluzivně na Film+

| Tisk

logo Televizní kanál Film+ zvyšuje podíl evropských filmů ve své programové nabídce. „Reagujeme tak na zpětnou vazbu od našich diváků. Kromě vysílání hollywoodských hitů a nejúspěšnějších českých snímků budeme nadále věnovat větší pozornost i oceňovaným evropským filmům,“ vysvětluje Erika Luzsicza, operation manager IKO Cable. „Některé z nich budou moci diváci vidět na Film+ v exkluzivní české televizní premiéře,“ dodává Luzsicza.

Film+ podporuje evropskou filmovou tvorbu nejen zařazováním vybraných snímků do programového schématu. Už čtvrtým rokem je partnerem festivalu Dny evropského filmu, který se propagaci kvalitní evropské filmové tvorby přímo věnuje. Festival začne 16. dubna v kině Světozor uvedením rumunského snímku Boogie. Pražská část končí 23. dubna, festival pokračuje od 25. dubna v Brně a od 27. dubna v Olomouci. Dny evropského filmu končí 30. dubna. Záštitu nad festivalem převzali primátoři všech tří měst a ministr kultury Václav Jehlička.

Film+ v týdnu po skončení festivalu věnuje hlavní vysílací čas právě evropské tvorbě.
Diváci uvidí například následující evropské snímky:

V dramatickém snímku Libertin (The Libertine, Velká Británie, 2004) se režisér Laurence Dunmore věnuje postavě Hraběte z Rochesteru – prohnaného a talentovaného rošťáka, který prožil svůj krátký a divoký život jako středověká rocková hvězda a stal se známým potížistou, géniem i jedním z nejnezkrotnějších prostopášníků v historii. Postavu Johna Wilmota ztvárnil Johny Depp, v dalších rolích uvidíte Johna Malkoviche, Samanthu Morton, Rosamund Pike a další.

Italské komorní drama Synův pokoj (La Stanza del figlio, 2001, režie a hlavní role Nanni Moretti) vypráví příběh prosperujícího psychiatra, který musí řešit bolestné trauma ze smrti jediného syna. Ztrácí pacienty a v krizi se náhle ocitá i jeho vztah k manželce a dceři. Silný a autentický příběh byl oceněn Zlatou palmou na MFF v Cannes.



Válečné drama Mezi nepřáteli (L‛ennemi intime, Francie, 2007, režie Florent Emilio Siri) vypráví skutečný příběh francouzské koloniální války. „Jsem si jist, že film bude mít význam i pro jiné země, než je Francie, protože ho lze srovnat s dnešní situací v Iráku,“ řekl režisér Florent Emilio Siri. Mladý nadporučík plný ideálů (Benoît Magimel) velí základně v Alžírsku, zemi bojující za osvobození se od Francie. Zde se spřátelí s veteránem bez iluzí (Albert Dupontel) a místním mladíkem náležícím k jejich četě. Válka a její zvěrstva však brzy podrobí jeho morální hodnoty velmi těžké zkoušce.

Italská romantická komedie Tygr a sníh (La tigre e la neve, Itálie, 2005, režie a hlavní role Roberto Benigni) je příběhem o vášnivém vztahu k životu, síle lásky a naději. Z obyčejného básníka se v něm stává odvážný hrdina, který pro život své lásky dokáže udělat nemožné. Spolu s Robertem Benignim si ve filmu zahráli i Jean Reno a Nicoletta Braschi.

Z dalších evropských titulů, z nichž některé byly uvedeny i v předchozích ročnících festivalu Dny evropského filmu, nabídne filmový kanál Film+ v týdnu po festivalu snímky „Prostě spolu“ (Ensemble, c'est tout), „Angel-A“ (Angel-A), „Měsíc a hvězdy“ (The moon and the stars), „Anatomie Pekla“ (Anatomie de l'enfer), „Arthur a Minimojové“ (Arthur et les Minimoys) a další filmy.

O IKO Cable s.r.o.
IKO Cable TV je středoevropská mediální společnost, která přináší televizním divákům portfolio tematických kanálů přenášených kabelovými, satelitními a IPTV operátory. Jde o sportovní kanály: Sportklub, Sportklub+, filmové kanály: Film+, Film+2, Sorozat, komediální kanál: Poen, dokumentární kanály: DoQ, Fishing&Hunting channel, kanál pro mladé: Cool Tv a kanál o životním stylu: Reflektor. IKO Cable provozuje desítku tematických televizních stanic, konkrétně v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku a ve Slovinsku, a to v různých jazykových mutacích. Výhodou širokospektrálního portfolia IKO Cable TV je pro diváky unikátnost v mnoha zájmových oblastech, pro zadavatele reklamy výhodná možnost výběru z mnoha tematických programů s různými cílovými skupinami a z interního hlediska spolupráce mezi našimi kanály.

Martina Hyndráková





Reklama




Vybrané články