Quantcast

Kanál DSF bude přejmenován na Sport 1

| Tisk

logo Německý sportovní free-to-air kanál DSF (Das Deutsche Sportfernsehen) se v průběhu prvního kvartálu příštího roku přejmenuje na Sport 1. V úterý to oznámila mateřská společnost Constantin Medien AG. Ta dále naznačila, že bude vysílat méně erotických pořadů a více sportovních relací - přímých přenosů, záznamů, reportáží a magazínů.

Nová značka Sport 1 bude zastřešovat nejenom stávající tématický nekódovaný kanál DSF ale také on-line portál. Logo a nový slogan stanice bude představeno v blízké době. S rebrandingem dojde také ke zlepšení technické kvality - zejména obrazu.

Díky změnám v DSF přijde o práci 42 lidí - což představuje asi 10 procent z celkového počtu pracovních sil. Tímto krokem se vysílací společnost snaží ušetřit okolo sedmi milionů euro.

Restrukturalizace je doprovázeno restrukturalizací programu (obsahu), získání atraktivních vysílacích práv, včetně práv na házenou a basketbalovou ligu, která se bude vysílat v roce 2010, což představuje přibližně 1,100 hodin živého sportu. Sport 1 posílí ze sportů především fotbal. Diváci se dále mohou těšit na motoristické magazíny, dokumentární filmy a v budoucnu i na sportovní zábavní formáty. Základní cílovou skupinou televize budou mladí muži do věku 49 let.



Důvodem proměny televize DSF je podle DPA proměna trhu a nutnost se přizpůsobit. Již v létě vlastník televize oznámil, že plánuje provést rychlé změny, které posílí televizi na silně konkurenčním německém trhu. Provozovatel televize již vede jednání s Astrou ohledně možnosti vstupu programu Sport 1, nástupce DSF, do nabídky kontroverzní platformy HD+. Ta je složena z HD programů německých komerčních stanic známých z SD vysílání. Paket HD+ zatím obsahuje jen stanice RTL HD a Vox HD. Začátkem příštího roku se nabídka rozšíří o kanály Sat.1 HD a Pro Sieben HD. Paket HD+ odstartoval začátkem listopadu. Signál programů je kódován systémem Nagravision 3.

DSF vysílá volně v analogovém i digitálním přenosu na satelitu Astra, pozice 19,2°E.

redakce





Reklama




Vybrané články