Quantcast

Digitální televize UPC se rozšiřuje o HD+, Prima HD, Golf Channel a France 24

| Tisk

logo Počet televizních stanic, které jsou dostupné zákazníkům digitální televize UPC, aktuálně činí sto dva, přičemž osmdesát z nich vysílá v české nebo slovenské jazykové verzi. Společnost totiž již po šesté v tomto roce rozšiřuje programovou nabídku, a to hned o čtyři televizní stanice: HD+, Prima HD, Golf Channel, a France 24.

Překročením magické hranice sta televizních stanic plní UPC slib daný svým televizním zákazníkům, a sice, že budou mít digitální televizní svět jako na dlani a přitom z větší části v mateřském jazyce“, říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „naše televizní nabídka poroste samozřejmě dál. Širokopásmové kabelové sítě jsou v tomto směru bezkonkurenční a my hodláme jejich kapacity ještě více využívat.“

Společnost se v této etapě rozšiřování digitální televizní nabídky zaměřila především na domácí televizní stanice vysílající ve vysokém rozlišení, na rozšíření sportovních programů a na doplnění světového zpravodajství i o francouzský úhel pohledu.

HD+, provozovaný firmou SAT Plus, nabízí především pořady a dokumenty o cestování a zajímavosti a novinky a trendy z oblasti cestovního ruchu. Každou hodinu vysílá nabídku aktuálních zájezdů cestovních kanceláří a informace o odletech do turistických letovisek z českých mezinárodních letišť. V neposlední řadě se pak věnuje i technologickým novinkám (nejen) z oblasti HD, které dokumentuje na zajímavých pořadech, jako jsou např. koncerty. Jako první v ČR pak nabízí testovací vysílání ve 3D, založené na vlastní produkci. Stanice HD+ je zařazena ve všech programových nabídkách digitální televize UPC, a to nejen v HD, ale i ve standardní digitální (SD) verzi. Vysílá 24 hodin denně, plně v češtině.

Prima HD je HD verze populární rodinné televizní stanice. Je dostupná ve všech programových nabídkách a všem zákazníkům s příslušným technickým vybavením. Vysílá 24 hodin denně, plně v češtině.

Golf Channel je jediná speciální golfová televizní stanice na světě. Nabízí zprávy, reportáže, rozhovory, instruktáže a dokumenty ze světa golfu a golfové lekce od nejlepších hráčů a trenérů světa. Vysílá i přímé přenosy, záznamy a sestřihy nejlepších světových turnajů. Je určena především golfovým hráčkám a hráčům, kterých je v ČR na osmdesát tisíc. Golf Channel mohou sledovat všichni zákazníci nabídek Standard a Supreme a balíčku Sport. Vysílá 24 hodin denně, v angličtině.

France 24 je francouzský zpravodajský program, který nabízí pohled na mezinárodní události francouzskýma očima, a zprostředkovává top diskuse a názory známých francouzských a světových osobností. Každou půlhodinu přináší desetiminutový zpravodajský blok a dále četné investigativní reportáže nebo hlubší analýzy právě probíhajících událostí. Stanice je zařazena v nabídkách Standard a Supreme a je také součástí balíčku News. Vysílá 24 hodin denně, ve francouzštině. Oproti výše uvedeným stanicím odstartuje France 24 s několikahodinovým zpožděním, ihned poté, co UPC obdrží informaci o zaregistrování této televizní stanice Radou ČR pro rozhlasové a televizní vysílání.

Po zařazení Primy HD a HD+ nabízí digitální televize UPC aktuálně 11 programů ve vysokém rozlišení. Tyto programy jsou v nabídce UPC – na rozdíl od zvlášť placených HD nabídek ostatních provozovatelů - k dispozici bez jakéhokoliv příplatku. Všechny jsou šířeny v pokročilém kompresním formátu MPEG4.



Sto dva televizních stanic v nabídce digitální televize UPC pak nabízí celkem 106 programů, neboť ve čtyřech případech se jedná o sdílené pozice ( jde o Primu Cool a R1, Minimax a Animax, CS Film a CS Mini a TA 3 a Ring TV).

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR





Reklama




Vybrané články