Quantcast

Česká InzertMax TV odložila start na příští rok

| Tisk

logo Nová česká inzertní televize InzertMax TV neodstartuje začátkem října 2010, jak původně plánovala. Televize byla nucena zahájení svého vysílání odložit až na příští rok.

"V tuto chvíli jsme však byli nuceni projekt pozastavit a to z důvodu odebrání licence našemu provozovateli, společnosti Czech Digital Group," říká webu parabola.cz Svatopluk Pražák, obchodní ředitel InzertMax TV. "Situaci v tuto chvíli řešíme a spuštění programu tak plánujeme na příští rok," dodává.

Společnost Czech Digital Group (CDG) je provozovatelem celoplošného DVB-T multiplexu 3. Firma v Praze a okolí na K46 vysílala odlišný obsah od ostatních vysílačů a ČTÚ proto provozovateli odebrala oprávnění k využívání K46 pro Prahu a střední Čechy. Pro CDG to znamenalo vypnutí vysílání stanice, pro vysílatele problém - televize nemohou být povinně v nabídkách kabelových operátorů v Praze a okolí v rámci "must carry" obsahu. To může být podstatný důvod, proč InzertMax TV nespěchá se zahájením vysílání, která se měla objevit právě v multiplexu na K46 v Praze a jejím okolí. Přes satelitní platformy CS Link a Skylink získá více diváků ale významně nepronikne do Prahy a nabídek kabelových operátorů.

InzertMax TV získal licenci na satelitní šíření koncem března letošního roku. Jedná se o stanici teleshoppingového formátu, která bude vysílat 24/7 tématické 30 minutové relace zaměřené na cestování, reality, služby, kulturu, módu a jiné. Půjde o tzv. obrázkový kanál, který nespotřebuje mnoho datové kapacity, takže půjde o poměrně nízkorozpočtový kanál, který umožní propagaci výrobku či služby za výrazně nižších cen ve srovnání s jinými typy inzerce (letáky, tištěná inzerce).

A jak to vypadá v kauze s K46? "Kauza kanálu 46 je v rukách pražského Městského soudu, kam jsme proti rozhodnutí ČTÚ podali žalobu s žádostí o odkladný účinek. Soudy takovéto žádosti projednávají přednostně a tak stále každým dnem očekáváme rozhodnutí soudu, které by nám umožnilo prakticky okamžitě vysílání na kanálu 46 obnovit," říká webu parabola.cz Tomáš Vlček, výkonný ředitel společnosti Czech Digital Group.

"Od podání žaloby uplynulo bohužel již několik týdnů a naší společnosti protiprávní rozhodnutí ČTÚ způsobuje stále větší a nenávratné škody, které pečlivě evidujeme pro budoucí soudní řízení," líčí webu parabola.cz Tomáš Vlček.



Co CDG nyní podnikne? "Zatím nám nezbývá (a tedy také divákům TV Noe, příznivcům HD vysílání TV Prima, a těm divákům, kteří přijímali Z1 a Public TV z kanálu 46 lépe, než z kanálu 59) nic jiného, než trpělivě vyčkávat," popisuje parabola.cz Tomáš Vlček z CDG. "Všechny tři naše vysílače pracující na kanálu 46 jsou samozřejmě stále v pohotovosti a jsme připraveni v případě obdržení pozitivního rozhodnutí soudu vysílání obnovit během několika hodin," doplňuje.

Síť 3, kterou provozuje firma CDG, je údajně před prodejem. Informoval o tom magazín e15. "Zprávy týkající se spekulací o prodeji sítě 3, či společnosti CDG, zásadně nijak nekomentujeme," reagoval na spekulace Tomáš Vlček.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články