Quantcast

FilmEurope TV - filmový kanál získal licenci

| Tisk

Český regulátor médií Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 20. zasedání konaného ve dnech 19.10. a 20.10.2010 udělila licenci společnosti FILM Europe, s.r.o.

Společnost FILM EUROPE, s.r.o. získal licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím satelitu na FilmEurope TV na období 12 let. Udělená licence platí pro územní rozsah Česká republika a Slovenská republika.

Rada zároveň informovala regulační orgán Slovenské republiky - Radu pro vysílání a retransmisi, že na jejím území je televizní vysílání FilmEurope TV provozovatele FILM EUROPE, s.r.o. zcela nebo převážně směřováno.



FilmEurope bude nový filmový TV kanál, který bude výhradně věnován evropské kinematografii. Projekt původně vznikal pod pracovním názvem Europa Cinema. Nakonec nový filmový program dostal název podle firmy.

FILM EUROPE je na českém a slovenském trhu již aktivní delší dobu. Před rokem spustila kanál českých a slovenských filmů Kino CS, který nahradil původní televizi Nostalgia. Začátkem letošního roku byl spuštěn dokumentární program Doku CS s českými a slovenskými dokumentárními snímky. Trojici kanálů pod značkou CS v létě doplnil hudební kanál Muzika CS zaměřený na českou a slovenskou hudební scénu. Programy CS se staly součástí balíčku CS TV, který začala poskytovat platforma Skylink od 1.10.2010 jako nový produkt. CS TV kanály jsou šířeny v MPEG-4, takže pro příjem je nutný HD set top box.

redakce





Reklama




Vybrané články