Quantcast

Slovenská TV Empatia spustila promo smyčku

| Tisk

logo Na satelitu Astra 3B (23,5°E) dnes spustila demo smyčku nová slovenská komerční televize Empatia. Zahájení pravidelného vysílání je podle informací ve smyčce naplánováno na listopad / november 2010.

Nová televize v promo smyčce slibuje zpravodajství, dokumentární tvorbu, filmy, dětské, hudební a motoristické relace a regionální informace.

TV Empatia využije kapacitu v satelitní platformě Skylink. Její signál bude šířen volně ( FTA), takže pro příjem nebude zapotřebí žádná přístupová karta.

Promo smyčka se objevila na pozici, kterou ještě před týdnem využíval placený kanál Viasat Nature. Tuto stanici najde abonent na kmitočtu 11,992 GHz, pol. H na pozici po stanici Kino CS, který přešel do DVB-S2 multiplexu. Důvodem přesunu Viasat Nature byla snaha provozovatele platformy, společnosti Towercom, šířit slovenskou televizi z bratislavského uplinku.

Společnost empat, s.r.o. získala licenci od Rady pro vysílání a retransmisi (RVR) pro projekt TV Empatia digitální licenci 22.6.2010. Podle licenčních podmínek má 8,6 procent tvořit zpravodajství, 4% dokumentární pořady, 67% dramatická tvorba, 0,9% zábavné, 4,6% hudební pořady, 0,6% vzdělávací a 11,3% dětské pořady. Licence platí pro DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-H, KDS, MMDS a MVDS.
logo
technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet 11,797 GHz
polaritace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
platforma: Skylink
service ID: 5052
video PID: 2732
audio PID: 2892
kódování (CA systém): žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články