Quantcast

ČT vypne na konci prosince přes 70 analogových dokrývačů ČT2

| Tisk

logo Česká televize vypne dalších více než 70 analogových vysílačů ČT2 malého výkonu. Jejich řádný provoz skončí 31. prosince 2010.

Česká televize musí nejpozději do listopadu 2011 (respektive do června 2012 v územní oblasti Zlín) vypnout ještě téměř pět stovek analogových vysílačů velkého a zejména malého výkonu. Další z nich ukončí řádný provoz v pátek 31. prosince 2010. Odmlčí se celkem 71 analogových dokrývačů ČT2, a to v územních oblastech Brno, Jeseník, Ostrava, Trutnov a Zlín (viz přehled níže).

Vysílání těchto analogových vysílačů ČT2 malého výkonu z technických důvodů není před vypnutím označené piktogramem ani textovou lištou – diváci musí sami ověřit, zda-li přijímají daný signál.

K 31. 12. 2010 diskutované analogové dokrývače ČT2 ukončí řádný provoz, reálně vypnuté mohou být o několik hodin až dnů později.



Síť 1 šířící digitální zemské vysílání všech čtyř programů ČT dosahuje dle Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) od 1. 10. 2010 teoretického pokrytí 99,9 % obyvatel ČR. Multiplex veřejné služby tak překračuje zákonnou hranici 95 % pro celoplošné pokrytí a je nejdostupnější sítí DVB-T vysílání v České republice.


obrázek

obrázek

obrázek
z informací ČT

redakce





Reklama




Vybrané články