Quantcast

RTR Planeta na kartách UPC Direct

| Tisk

logo Na kartách UPC Direct se dnes objevil další televizní kanál - ruská stanice RTR Planeta. Stanice je šířena prostřednictvím rumunské společnosti ESS (Eastern Space Systems) na družici Thor 6 (0,8°W).

RTR Planeta je v současnosti kryptována systémem Conax (CAID 0B02) a nově také systémem CryptoWorks (CAID 0D02). Druhý kódovací systém UPC - Nagravision (CAID 1815) zatím (?) chybí.

RTR Planeta je mezinárodní služba VGTRK, ruského státního vysílatele. Stanice přináší vybrané pořady vlastní tvorby svých sesterských kanálů - všeobecných stanic Rossija 1, Rossija 2, kulturní Rossija K, zpravodajské Rossija 24 a dětské Karurel. Stanice odstartovala 1.7.2002 a do Evropy a na Střední Východ je signál stanice šířena v mezinárodní verzi.

RTR Planeta se vysílá do světa pod názvem RTR Planeta, v Americe je šířena upravená verzi. V zemích SNS (Ukrajina, Arménie, Ázerbájdžán, Kazachstán, Kyrgyzstán, Moldavsko, Tádžikistán, Uzbekistán) se vysílá speciální verze RTR Rossija, Jinou verzi mohou sledovat diváci v pobaltských zemích - RTR Planeta Baltika s programem a logem mezinárodní verze RTR Rossija.


obrázek

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,456 GHz


polarizace: vertikální
SR: 28000 ksymb/s
FEC: 7/8
norma: DVB-S/QPSK
service ID: 1040
video PID: 7140
audio PID: 7240 (rusky)
CA systém: Conax (CAID 0B02), CryptoWorks (CAID 0D02)

redakce





Reklama




Vybrané články