Quantcast

National Geographic Channel od 10.7.2012 v 16:9

| Tisk

logo National Geographic Channel (NGC) dnes oznámil, že po ukončení nutných příprav dojde s platností od 10. července 2012 k přechodu vysílání TV kanálu na širokoúhlý formát.

Kanál bude od tohoto data trvale vysílán ve formátu 16:9, přičemž většina pořadů je již k dispozici v tomto formátu. Několik málo zbývajících dokumentů natočených ve formátu 4:3 bude v okamžik přechodu upraveno tak, aby diváci NGC nemuseli měnit nastavení svých televizních přijímačů či set top boxů. Zbývající obsah ve formátu 4:3 bude pro vysílání umístěn mezi dva vertikální sloupce upravující formát za účelem zamezení jakéhokoliv zkreslení obrazu.



Carlos Ortega, regionální ředitel pro střední a východní Evropu uvedl: “Jsem velice potěšen, že mohu potvrdit tuto dlouho očekávanou novinu. Přechod TV kanálu do širokoúhlého formátu byl jedním z dlouho připravovaných a plánovaných kroků. Plníme tak přání našich věrných diváků a věříme, že si tímto krokem získáme i mnoho dalších příznivců, neboť se jedná o další krok v dlouhodobém zkvalitňování naší nabídky.”

Jana Dobášová
PR National Geographic Channel





Reklama




Vybrané články