Quantcast

Kanály CBS míří do Česka

| Tisk

Společnosti Chellomedia a CBS Studios International dnes ohlásily, že uzavřely novou smlouvu, podle které vzniknou nové televizní stanice pod značkou CBS, a to na základě stávajících zábavních kanálů společnosti Chello Zone.

Toto nové partnerství staví na úspěšném společném podniku CBS stanic ve Velké Británii, který obě společnosti odstartovaly v listopadu 2009.

Stávající televizní stanice, které provozuje Chello Zone (divize mezinárodní televizní společnosti Chellomedia), budou podobně jako dříve ve Velké Británii přejmenovány na CBS Drama, CBS Reality a CBS Action a dojde k úpravě jejich programové nabídky. Každá z těchto stanic je unikátní a souhrnně oslovují přes 43 milionů předplatitelů v 83 teritoriích.

Nové kanály CBS Chello Zone budou uvádět světové hity a proslulé pořady z rozsáhlého archivu televize CBS – její videotéka je největší na světě a obsahuje více než 70 tisíc hodin známých pořadů – včetně „48 hodin“ (48 Hours), „Soudkyně Judy“ (Judge Judy), „Dynastie“ (Dynasty), „Star Trek“, „Dotek anděla“ (Touched by an Angel) nebo „Amerika hledá topmodelku“ (America´s Next Top Model). Vedle dramatických, reality pořadů a seriálů čerpaných z archivu televize CBS, budou kanály nadále nakupovat pořady také od jiných producentů.

CBS bude mít ve stanicích 30% podíl za poskytnutí světově uznávané ochranné známky, která byla nedávno vyhlášena Značkou roku mezi televizemi v rámci průzkumu veřejného mínění provedeného v USA firmou Harris Poll. Televizní kanály bude nadále provozovat společnost Chello Zone, nyní však pod novým vedením složeným ze zástupců společností CBS a Chello Zone, kteří budou rozhodovat strategii a určovat budoucí směr firmy.

Prezident společnosti Chellomedia Nial Curran uvedl: „Chellomedia pokračuje v budování a rozvoji mezinárodních televizních stanic. Práce s nejlepšími značkami zábavního průmyslu je neodmyslitelnou součástí této strategie. Jsme potěšeni, že došlo k uzavření spolupráce se CBS. Naším závazkem je růst všech stanic a počet předplatitelů.“



Je to další mimořádná mezinárodní obchodní příležitost, kdy můžeme využít bohatý archiv CBS a její světově uznávanou značku k nárůstu hodnoty obou partnerů,“ řekl Armando Nuñez, prezident společnosti CBS Studios International. „Získáváme další mezinárodní distribuční kanál pro náš rozsáhlý archiv, otevírá se nám další možnost, jak zhodnotit náš obsah, která však jde ruku v ruce s jiným naším projektem, a to celosvětovým poskytováním licencí k našim pořadům. Tým společnosti Chello je pro nás špičkovým partnerem. Jeho členové se svými odbornými znalostmi přesně vědí, jak využít náš prvotřídní archiv. Těšíme se na tuto novou kapitolu v dějinách našeho partnerství.“

Dermot Shortt, výkonný ředitel společnosti Chello Zone, řekl: „Blížící se spuštění našich nových televizí pod značkou CBS Chello Zone je krokem, který zajisté potěší všechny naše partnery i diváky. Tento projekt je významným krokem vpřed v rámci našeho partnerství se společností CBS Studios International. Pro obě společnosti začíná nová éra. Britské kanály zaznamenaly rapidní růst sledovanosti, my jen doufáme, že stejný úspěch se bude opakovat i v Evropě, na Blízkém východě a v Africe a že si tak archiv televize CBS najde cestu k milionům našich oddaných diváků.

Televizní kanály CBS Chello Zone ve Velké Británii zaznamenaly rapidní nárůst od jejich přejmenování v roce 2009. Sledovanost CBS stanic vzrostla o více než 130 procent (zdroj: BARB, listopad 2009 vs. červen 2012)

Mezinárodní vysílací společnost CBS má ve Velké Británii, Indii, Austrálii a nově v dalších 83 státech nyní možnost sledovat 105 milionů domácností.

redakce





Reklama




Vybrané články