Quantcast

Nový kanál Markízy se skutečně bude jmenovat DAJTO

| Tisk

Slovenská komerční TV Markíza se chystá na spuštění svého třetího kanálu. Nová stanice se bude jmenovat DAJTO. Stávající portfolio dvou kanálů CME na Slovensko tak po TV Markíza a TV Doma doplní DAJTO.

Nový kanál DAJTO bude primárně zaměřený na mužského diváka. Půjde o 24 hodinové vysílání 7 dní v týdnu. Stanice bude kromě seriálů, filmů a erotiky vysílat také sportovní zpravodajství. Televize bude čerpat také z bohatého archívu Markízy. Provozovatel si nedávno zajistil vysílací práva pro atraktivní olympijský hokejový šampionát v ruské Soči, který může uplatit právě na nové stanici DAJTO.

Název ve čtyřech různých variantách TV Dajto!, Dajto! TV, Televízia Dajto! a Dajto! si již nechala licencovaná společnost Markíza Slovakia zaregistrovat u úřadu průmyslového vlastnictví. Podobně si zaregistrovala i internetové domény.

TV Markíza již zveřejnila programové schéma televize DAJTO. Termín startu a bližší podrobnosti zatím nesdělila. V úvahu přichází datum 31.8. Ve stejný den totiž odstartovala TV Markíza i TV Doma. První z nich v roce 1996, druhý v roce 2009.


obrázek

▲ Tabulka č. 1 - Programové schéma DAJTO (1. část) (klikněte pro zvětšení)


obrázek

▲ Tabulka č. 2 - Programové schéma DAJTO (2. část) (klikněte pro zvětšení)



Kanál DAJTO může vysílat na základě licence Markíza Cinema, kterou provozovatel získal v létě loňského roku. Vysílatel nyní může požádat slovenského regulátora médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) o změnu licenčních podmínek a názvu stanice z původního seriálového a filmového kanálu Markíza Cinema na mužský kanál DAJTO.

Společnost CME, vlastník TV Markíza, před 10 dny spustila podobný projekt cílený na stejného diváka i v Česku. Projekt získal název TV Fanda. Kanál vysílá od 14.7.2012 a je dostupný na satelitních platformách (Skylink, CS Link , T-Mobile Televize, Digi TV), v kabelových a IPTV sítích.

redakce





Reklama




Vybrané články