Quantcast

Prima Family se mění na Prima. Óčko Expres s licencí na DVB-T

| Tisk

logo Česká komerční televize Prima Family se vrací ke svému původnímu názvu Prima. Provozovatel hudebních kanálů Óčko získal digitální terestrickou licenci na třetí kanál Óčko Expres. TV Pohoda se přejmenuje na RELAX. Rozhohl o tom český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním zasedání.

Společnost FTV Prima, spol. s.r.o. požádala dne 12.7.2013 o možnost přejmenování svého hlavního celoplošného programu Prima Family na nový název Prima. Pod tímto novým názvem se již stanice identifikuje v celoplošném DVB-T multiplexu 2 a také v satelitním vysílání na družici Astra 3B (23,5°E), kde působí platformy Skylink a CS Link , lucemburské mediální skupiny M7 Group. Logo stanice na obrazovce je zatím původní - Prima Family.

Pod názvem Prima Family fungovala stanice provozovatele FTV Prima od 1.1.2012. Šlo tehdy o vrácení původní sdílené licence s regionálními vysílateli. FTV Prima pokračovala ve vysílání své stanice pod novou licencí s novým názvem Prima Family už bez bloků regionálních vysílatelů v DVB-T.

Další přejmenování se dotkne stanice TV Pohoda. Společnost TP Pohoda požádala o přejmenování kanálu TV Pohoda na RELAX s tím, že do 1.1.2014 se bude jmenovat Pohoda - Relax.

Digitální terestrická nabídka se může rozšířit o další kanál - společnost Stanice O, a.s. získala licenci k celoplošnému šíření programu Óčko Expres šířeného prostřednictvím systému DVB-T. Licence platí 12 let.



Óčko Expres bude vysílat podobný žánr jako pražské regionální Rádio Expres - zaměří se tedy na brit pop.

Stanice O momentálně provozuje dva hudební programy - Óčko a Óčko Gold. Druhý z nich odstartoval přesně před 2 měsíci.

redakce





Reklama




Vybrané články