Quantcast

V Evropě končí ESPN America zaměřený na americké sporty

| Tisk

logo V satelitní placené televizi freeSAT končí sportovní kanály ESPN America SD a ESPN America HD. První z nich byl vyřazen z nabídky operátora v úterý. Druhý skončí dnes večer / v noci.

Stanice ESPN America HD a ESPN America SD končí nejenom v paketu freeSAT ale prakticky ve všech zemích Evropy s výjimkou Velké Británie, kde bude společnost BT (British Telecom) provozovat své nové sportovní kanály BT Sports 1 a 2 a také stanici pod značkou ESPN.

ČTĚTE TAKÉ:

* ESPN America opouští trh. Co to bude znamenat pro diváky?

Americké soutěže bude v Německu od 1.8.2013 vysílat nová stanice Sport1 US HD, provozovatele Sport1 (dříve DSF). Stanice bude součástí nabídky satelitní platformy Sky Deutschland a řady kabelových sítí v Německu. Pro český a slovenský trh není v plánu žádná náhrada za končící televizi ESPN America, která definitivně opustí náš trh 31.7.2013.


obrázek

Platformě freeSAT se s koncem ESPN America uvolní jedna SD pozice - HD mutace je totiž poskytována v rámci simulcryptu z kapacity skandinávské platformy Canal Digital.

Operátor platformy freeSAT zatím nechystá žádný náhradní program za ESPN America. "Namísto stanic ESPN America a ESPN America HD momentálně nebude přidána žádná náhradní stanice," uvedl provozovatel na sociální síti.




obrázek

ESPN America začal na evropském trhu působit pod značkou NASN (North American Sports Network) v roce 2002 a zpočátku byla provozována Setanta Sports. V roce 2007 kanál NASN získala americká sportovní mediální společnost ESPN, která jej o dva roky později rebrandovala na ESPN America. Pod tímto názvem vysílal až do svého konce. Začátkem roku 2008 byla stanice zařazena do nabídky UPC Direct (dnes freeSAT by UPC Direct). O další dva roky později byla spuštěna HD verze programu, která se s přesunem freeSATu objevila i v HD balíčku na satelitu Thor 5 (0,8°W). ESPN America i předchůdce NASN se od většiny ostatních sportovních kanálů lišil zejména tím, že byl poskytován pouze s anglickým komentářem.

redakce





Reklama




Vybrané články