Quantcast

Regionální síť 7 může vysílat v Domažlicích a ve Znojmě

| Tisk

logo DVB-T multiplex s HD programy ČT a dále ČT:D (Déčko), ČT art, Retro Music TV může vysílat v dalších částech České republiky. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přidělil společnosti Progress Digital, provozovateli Regionální sítě 7, dva nové vysílače.

Výkonnější vysílač bude umístěn v západních Čechách - jihozápadně od města Domažlice a to při hranicích s Německem. Vysílač z lokality Čerchov smí pracovat na K32 (tj. 562 Mhz) s horizontální polarizací. Z nové kóty může vysílač pokrýt rozsáhlé území - celý Domažlický okres a okolí a to díky umístění vysílače v nadmořské výšce 1040 metrů a výkonem 19952 W ERP.

Druhý nový vysílač může firma uvést do provozu na jižní Moravě. Vysílač Znojmo - Deblínek bude pracovat na K45 (tj. 666 MHz) s horizontální polarizací a maximálním povoleným výkonem 10 kW ERP. Vysílací kóta je umístěná ve výšce 354 metrů nad mořem. Vysílač umístěný severně od města Znojmo by měl pokrýt celý znojemský kraj a nejbližší okolí.

Termíny uvedení vysílačů do provozu jsou závislé na místních podmínkách (terén, počasí).


logo

Mapa - Aktuální pokrytí DVB-T signálem Regionální sítí 7 / multiplex 1a



Vysílač Znojmo - Deblínek již používá sesterská firma Digital Broadcasting pro šíření multiplexu 4. S nasměrovanou anténou na tento vysílač získá divák příjem dvou multiplexů. Podobně to bude i v případě vysílače Domažlice - Čerchov. Z tohoto stanoviště bude šířen i zmíněný multiplex 4.

Podle nedávného sdělení ČT pokrývá Regionální síť 7 s programy České televize (ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD, ČT:D/ČT art) přes 80 procent obyvatel České republiky. Do dvou let chce ČT pokrýt až 95 procent populace ČR. Programy České televize budou v Regionální síti 7 vysílat do roku 2017.

redakce





Reklama




Vybrané články