Quantcast

Slovak Sport TV3 ve slovenském celoplošném DVB-T

| Tisk

logo Společnost Towercom, provozovatel digitálního pozemního vysílání na Slovensku, rozšířila bezplatnou programovou nabídku (Voľná telka) o novou sportovní televizní stanici Slovak Sport TV3.

Od 11.11.2013 mohou zápasy nejprestižnější hokejové ligy na světě NHL sledovat i diváci digitálního terestrického vysílání na Slovensku. Stanice se stává součástí bezplatné nabídky, která v tento okamžik obsahuje již 12 televizních stanic. Uvedla dnes společnost Towercom.

Slovak Sport 3 byla zařazena do prvního celoplošného DVB-T multiplexu, který pokrývá zhruba 80 procent slovenských domácností.

logo "Obyvateľom prijímajúcim uvedený celoplošný terestriálny multiplex bude nová televízia k dispozícii bezplatne prostredníctvom automatického naladenia ich prijímacích zariadení (DVB-T settopboxov a televízorov) s podporou MPEG-4," uvedl Michal Šuran ze společnosti Towercom. "Aktuálne vysiela nová televízna stanica v pilotnej fáze v kompresnom formáte MPEG-2, ale od začiatku budúceho roka bude SlovakSport 3 dostupný iba v novšom kompresnom štandarde," dodává.

Slovak Sport TV3 přináší více než 150 zápasů nejen ze základní části ale i play off NHL.



Vysílání nové stanice mohou sledovat všichni diváci na Slovensku, kteří jsou v dosahu slovenského multiplexu 1. Do konce roku mohou stanici sledovat i na starších přijímačích, od roku 2014 jen na modernějších televizorech a set top boxech s podporou formátu MPEG-4.

Slovenský DVB-T multiplex 1 obsahuje vedle programové novinky Slovak Sport TV3 také stanice WAU, DajTo, TV FOOOR (vše MPEG-2/SD) a Senzi TV (MPEG-4/SD).

redakce





Reklama




Vybrané články