Quantcast

Fil TV - nový bezplatný filmový kanál v Turecku

| Tisk

Na tureckém trhu zahájil vysílání nový bezplatný filmový kanál pod názvem Fil TV. Provozovatelem stanice je místní mediální společnost Oflaz Medya Grubu, která se rozhodla spustit svůj nejnovější projekt bezplatně přes satelit Türksat 2A (42°E).

Zajímavý je název kanálu - "Fil" v překladu z tureckého jazyka znamená "Slon". A slon je v logu nového filmového kanálu.


obrázek

Fil TV se chce zaměřit na filmy různých žánrů - od komedií, dramat, rodinných filmů a romantických až po horory, thrillery, akční filmy a erotiku. V bohaté nabídce se objevují známé a oceňovaná produkce filmových společností jako EuropaCorp, Focus, Gaumont, IM Global, Lakeshore, Lionsgate, Nu Image, Pathe, Weinstein, Sierra Picture, Studio Canal a TF1. Jde například o tituly Runaway Bride, Hairspray, Warlords, Hotel Rwanda, Taxi 2, Redline, The Gost, Man of East, Domino, Autumn in New York.

Oflaz Medya Grubu je vlastníkem a distributorem řady známých prémiových filmových kanálů v Turecku. V její nabídce jsou SinemaTV, SinemaTV2, SinemaTV 1001, SinemaTV Aşk, SinemaTV Aksiyon a SinemaTV Aile. Všechny tyto programy mohou sledovat abonenti placené satelitní služby D-Smart na pozici 42°E). Zatím jediným bezplatným kanálem v portfoliu společnosti byl dětský kanál Kidz. Nyní se FTA nabídka rozšířila o filmovou stanici Fil TV.

technické parametry:

satelit: Türksat 2A (42°E)
kmitočet: 11,996 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500 ksymb/s
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: Fil Tv
service ID: 5
video PID 1320 (MPEG-4/SD)
audio PID: 1345 turecky, 1346 anglicky
DVB titulky: turecky
provider: OMG
CA systém: žádný, FTA
stránky stanice: www.filtv.tv



Filmový kanál Fil TV vysílá v DVB-S multiplexu ale v moderním úsporném formátu MPEG-4/H.264 (AVC) a pro příjem je proto nutný přijímač s podporou MPEG-4.


obrázek

Multiplex s programem Fil TV se vysílá v západním svazku, což znamená, že příjem paketu je ve střední Evropě možný s parabolami o průměru kolem 70 cm.

Program Fil TV najde zájemce v EPG (elektronický programový průvodce).

s využitím informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články