Quantcast

Hudební Pervyj Muzykalnyj testuje v HD rozlišení

| Tisk

Provozovatel běloruské hudební televize Pervyj Muzykalnyj zahájil technické testy distribuce programu ve vysokém rozlišení (HDTV). Nový nekódovaný HD feed je šířen přes ruský telekomunikační satelit Jamal 402.


obrázek

Hudebním fanouškům není potřeba stanici Pervyj Muzykalnyj příliš představovat. Stanice vysílá proud mezinárodních videoklipů doplněný o produkci nejlepších klipů ze zemí SNS. Volně vysílaný SD program Pervyj Muzykalnyj se vysílá přes satelit Astra 5B (31,5°E) ve formátu MPEG-4/H.264 (AVC).

Pervyj Muzykalnyj vstupuje do světa high-definition TV. Na družici Jamal 402 broadcaster spustil testovací provoz Pervyj Muzykalnyj HD. V současné době HD feed Pervyj Muzykalnyj nešíří stejný obsah jako v SD rozlišení. Je možné, že je tomu jen po dobu testovacího provozu. Na obrazovce HD distribuce v levém horním rohu je uvedena informace o testovacím vysílání.


obrázek

Stanice Pervyj Muzykalnyj vysílá v rozlišení 1280x720 (720p/25fps) s video bit ratem kolem 5 Mbit/s (MPEG-4/AVC) a zvukem v kvalitě 128 kbit/s (MPEG).

Příjem SCPC kanálu s Pervyj Muzykalnyj je trochu komplikovaný - pro sledování je nutný DVB-S2 přijímač, který je schopen přijímat relativně nízké symbolové rychlosti (SR). Pro bezproblémový příjem programu je také nutná parabola větších rozměrů (kolem 140 cm). Lepší příjmové podmínky jsou směrem na severovýchod.


obrázek

technické parametry:

satelit: Jamal 402 (55°E)
kmitočet: 11,591 GHz
polarizace: vertikální
SR: 2800
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK


pilot: ON
vysílací svazek: Severní (Northern beam)

ID: Channel 1
service ID: 1000
video PID: 101 (MPEG-4/HD)
audio PID: 201 (MPEG)
CA systém: žádný ( FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články