Quantcast

Pervyj Muzykalnyj zahájil testy v Ultra HD 4K

| Tisk

Provozovatel hudební stanice Pervyj Muzykalnyj telekanal spustil testovací provoz v dalším rozlišení. Po startu programu v SD a HD nyní přichází s vysíláním v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD) ve 4K. V novém rozlišení je program dostupný pouze na internetu.

O stanici Pervyj Muzykalnyj telekanal (First Music Channel) jsme na stránkách parabola.cz již několikrát psali - zejména se startem programu ve vysokém rozlišení (HDTV). Po devíti měsících od spuštění programu v HD rozlišení zahájil provozovatel stanice testy ve 4K - tedy v ultra vysokém rozlišení. Novinky si povšiml web obob.tv.


obrázek

Pervyj Muzykalnyj telekanal je běloruská hudební televize. Divákům přináší videoklipy mezinárodních interpretů i klipy místních umělců. Stanice vysílá v SD, HD i ve 4K odlišný program.

Stanice v SD a HD rozlišení se zpočátku vysílala na satelitu Jamal 402 na pozici 55°E, později bylo vysílání přesunuto na nedalekou družici Express AM22 (53°E) a relativně nedávno i na jeho nástupce Express AM6. Bohužel, s výměnou sateliu na pozici 53°E došlo ke změně pokrytí. Stanice se přestěhovala do ruského svazku a příjem programu ze satelitu je z toho důvodu v Česku prakticky nemožný.

Satelit Express AM6 prakticky znemožnil divákům příjem programů Pervyj Muzykalnyj v SD i HD rozlišení. Nicméně díky internetu je možné stanici sledovat i nadále a to na níže uvedených adresách. Postup k otevření streamu je jednoduchý. V programu VLC media player v menu "Média" zvolit "Otevřít síťový proud" - "Síť" a zadat některou z níže uvedených adres.


obrázek

Pervyj Muzykalnyj 4K vysílá obsah v rozlišení 3840x2160 pixelů ve formátu MPEG-4/H.264 (AVC) a zvukem ve formátu AAC. S ohledem na 4K rozlišení je nutné rychlé internetové připojení (odhadem download s rychlostí alespoň 20 Mbit/s). Na obrazovce je ale HD logo.

Dostupné oficiální streamy stanice:

Pervyj Muzykalnyj SD
http://rtmp.one.by:1200

Pervyj Muzykalnyj HD
http://rtmp.one.by:1300

Pervyj Muzykalnyj 4K (Ultra HD)
http://rtmp.one.by:1400



Provozovatel stanice Pervyj Muzykalnyj spustil vedle testovacího vysílání ve 4K také další dva streamy v SD a HD rozlišení. Jde o stanici Pervyj Muzykalnyj RU, která se zaměřuje na ruskou hudební scénu.

Pervyj Muzykalnyj RU SD
http://rtmp.one.by:2200

Pervyj Muzykalnyj RU HD
http://rtmp.one.by:2300

redakce





Reklama




Vybrané články