Quantcast

Barrandov HD, Kino Barrandov HD a Barrandov Plus HD míří do Skylinku

| Tisk

logo Diváci satelitní platformy Skylink se mohou těšit na další programy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Do nabídky operátora míří Barrandov HD, Kino Barrandov HD a též chystaný program Barrandov Plus HD.

Start všech tří HD programů provozovatele Barrandov Televizní studio na satelitu Astra 3B (23,5°E) je naplánován na 15.5.2015.

"Od 15. května můžete nejen Kino Barrandov ale i TV Barrandov a dokonce i chystaný kanál Barrandov Plus sledovat díky Skylinku i v HD rozlišení," uvedla dnes v pořadu mailem, poštou, mobilem moderátorka pořadu Denisa Jeřábková.

logo Skupina Barrandov tak získá dvě prvenství - od svého startu bude nový kanál Barrandov Plus dostupný na Skylinku v HD rozlišení a rovněž bude Barrandov jako jediný český provozovatel poskytovat klientům platformy Skylink všechny své stanice v high-definition TV.

Podle neoficiálních a zatím nepotvrzených informací má satelitní distribuci zajistit společnost České Radiokomunikace (ČRa) prostřednictvím uplinku sesterské slovenské společnosti Towercom. Ta již zajišťuje distribuci HD programů České televize (ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD) a od poloviny minulého měsíce také programové okruhy RTVS/STV (Jednotka HD, Dvojka HD). ČRa a Towercom tak patrně nabízejí vysílacím společnostem balíček služeb - terestrickou a satelitní distribuci za zvýhodněnou cenu.

předpokládané technické parametry - Barrandov HD, Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD:

satelit: Astra 3B (23,5°E)


kmitočet: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Skupinu Barrandov budou tvořit následující programy: TV Barrandov (vysílá od ledna 2009), seriálový a filmový kanál Kino Barrandov (vysílá od 18.4.2015), dětský a dokumentární program Barrandov Plus (vysílá od 16.5.2015) a také hudební stanice Barrandov Muzika (start letos).

redakce





Reklama




Vybrané články