Quantcast

Arte odvysílá nekódovaný balet v Ultra HD na 19,2E

| Tisk

logo Satelitní diváci budou mít další možnost sledování bezplatného obsahu v ultra vysokém rozlišení (UHD). Satelitní operátor SES (Astra) ve spolupráci s evropským kulturním kanálem Arte přinesou divákům jedinečný divácký zážitek.

Arte bude vysílat balet Le Corsaire v Ultra HD z vídeňské Státní opery přes hlavní evropskou orbitální pozici Astra na 19,2°E. Přímý přenos v UHD rozlišení začne 2.4.2016 v 19:00 hodin středoevropského času.

Balet se bude vysílat nekódovaně ( FTA) na programu UHD1 by Astra/HD+. Tento Ultra HD demo kanál byl spuštěn ve spolupráci HD+ a Astra v září 2015.

Přímý přenos budou moci sledovat diváci, kteří jsou vybaveni satelitními přijímači s podporou Ultra HD rozlišení a 4K televizory.

SES Platform Services, dceřiná společnost SES, bude enkódovat a uplinkovat přenos na satelit Astra na pozici 19,2°E.

plánované technické parametry:

satelit: Astra 1L (19,2°E)
kmitočet: 10,995 GHz
polarizace: horizontální
SR: 22000
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

UHD by Astra / HD+
service ID: 2


video PID: 101 (HEVC/UHD)
audio PID: 102
CA systém: žádný, FTA


obrázek

"Vysílání v Ultra HD je stále relevantní pro provozovatele vysílání a jsme rádi, že Arte umožní vysílat balet Le Corsaire živě v Ultra HD," řekl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel SES. "Skupina SES je ideálním místě pro vysílatele, pokud jde o Ultra HD iniciativu. Můžeme poskytnout jak prémiovou satelitní kapacitu a řešení a také kompletní přenos Ultra HD obsahu."

"Vysoké rozlišení Ultra HD klade důraz na vizuální kvalitu baletu. Scéna pohybu tanečníků a jejich kostýmy vypadají velmi živě z každého úhlu. S tímto pilotním projektem Arte zdůrazňuje svoji pozici jako inovátor vysílání, dodává široké veřejnosti pořady v nejlepší kvalitě," řekl Alain Le Diberder, ředitel programu Arte.

redakce





Reklama




Vybrané články