Quantcast

Dětský kanál Tuty zahájil testy na satelitu Astra 3B

| Tisk

Z pozice česko-slovenské satelitní platformy Skylink zahájil technické testy nový dětský kanál s názvem TUTY. Krátká animace Tuty v českém a slovenském jazyce se vysílá FTA a je tedy dostupná bez jakékoliv přístupové karty.

Kanál Tuty se objevil v DVB-S2 multiplexu společnosti Towercom na satelitu Astra 3B (23,5°E). Pro příjem nové stanice je nutné provést nové vyhledávání se zadáním níže uvedených parametrů. Majitelé Skylink Ready přijímačů zřejmě najdou tuto stanici po aktualizaci programové mapy.


obrázek

Tuty bude provozovat společnost Tuty Broadcasting. Vysílací licenci pro celoplošné pozemní digitální vysílání na území České republiky a satelitní vysílání v Česku a na Slovensku získal žadatel na 8. zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) konaném koncem dubna letošního roku.

Podle licenčních podmínek bude TUTY tématickým televizním programem zaměřený převážně na dětského a mladistvého diváka se zaměřením na pořady pro děti a mládež vyráběné v USA, Japonsku a v jiných asijských zemích.


obrázek

Stanice TUTY má vysílat v českém jazyce a to v rozsahu 24 hodiny denně.

Zahájení pravidelného vysílání televize Tuty je naplánováno na 1.6.2017 v 5:30 hodin ráno.

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4


norna: DVB-S2
modulace: 8PSK

TUTY
service ID: 4916
video PID: 5516 (MPEG-4/SD)
audio PID: 5526
CA systém: žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články