Quantcast

Antik SAT: 12 programů nově v HD kvalitě

| Tisk

logo Slovenský satelitní operátor Antik Sat v rámci vylepšování svých služeb zákazníkům překlopil 12 programů z SD do HD rozlišení. Tyto programy jsou sdíleny s dalším slovenským operátorem Orange TV, ke kterým byl připojen systém podmíněného přístupu Conax, který Antik SAT používá.

V HD kvalitě tak ode dnešního dne jsou k dispozici pro zákazníky Antik SAT tyto programy: Doma HD, JOJ Plus HD, TA3 HD, WAU HD, LUX HD, AMC HD, Sport 1 HD, Barrandov HD, ČT24 HD, ČT2 HD, Prima Cool HD a Prima Zoom HD. K uvolnění programů pro dekódovací karty Antik SAT došlo dnes krátce po 11. hodině dopoledne.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z příjmu stanice AMC HD, paket Antik Sat

Všechny programy využívají kompresi MPEG-4 a jsou šířeny v HD rozlišení 1920x1080i. Jsou kódovány systémem Irdeto (pro Orange TV) a nově Conax (pro Antik SAT). Volně se vysílá pouze program ČT24 HD.

Paralelní distribuce dosavadních SD programů bude probíhat dostatečně dlouhou dobu, aby zákazníci Antiku měli čas na přeladění. Poté dojde k odpojení těchto programů společností TAG Broadcasting, která zajišťuje uplinkové služby pro Antik SAT.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Záběr z příjmu stanice JOJ Plus HD, paket Antik Sat

Pokud zákazník operátora Antik SAT vlastní satelitní přijímač Antik MINI 3S (3ST), NANO 3S nebo AB CryptoBox 700HD (750HD, 752HD) nemusí nic dělat, HD programy se mu objeví automaticky na programových pozicích místo dosavadních SD verzí. Majitelé CA modulů Conax s dekódovací kartou Antik SAT nebo zákazníci provozující službu Antik SAT na svém vlastním satelitním přijímači musí naladit nové HD programy ručně na následujících parametrech:

technické parametry - Doma HD, JOJ Plus HD, TA3 HD
satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,324 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - WAU HD, LUX HD, AMC HD, Sport 1 HD
satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,366 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - Barrandov HD, CT24 HD, CT2 HD, Prima Cool HD, Prima Zoom HD:
satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,055 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 4/5
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

Použití systému simulcrypt je velmi výhodné pro oba satelitní operátory, protože jim snižuje finanční náklady na distribuci programů. Nabídka programů Antik SAT se vysílá přes družici Eutelsat 16A na pozici 16° východně.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Záběr z příjmu stanice Sport1 HD, paket Antik Sat



Antik SAT tak nyní obsahuje všechny základní slovenské programy v HD kvalitě. Celkový počet HD programů šířených pro zákazníky slovenské satelitní platformy Antik SAT se tak zvýšil na 38 programů.

V nedávné době zprovoznil provozovatel služby Antik SAT slovenský telekomunikační operátor Antik Telecom na svých satelitních přijímačích Antik MINI 3S (3ST) a NANO 3S službu nahrávání programů. Na těchto přijímačích naleznete kromě satelitních programů Antik SAT i kompletní nabídku IPTV programů Antiku.


obrázek

▲ Obr č. 4 - Záběr z příjmu stanice ČT2 HD, paket Antik Sat

Připomeňme, že základní nabídku programů „Pre začiatok“ lze pořídit za pouhých 0,99 € měsíčně.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články