Quantcast

Antik expandoval do Česka

| Tisk

logo Společnosti Antik Telecom a Antik Technology představily na celostátní odborné konferenci KKTS 2018 v Olomouci unikátní řešení pro distribuci HD a UHD televizního signálu českým domácnostem. Set-top box od Antiku obsahuje tunery pro příjem jak ze satelitu, tak z pozemního digitálního vysílání ve standardu DVB-T2. Navíc podporuje rozlišení až 4K/UHD a samozřejmě také kodek HEVC/H.265, s jeho pomocí je možné například distribuovat vysoce kvalitní obraz i při nízkých přenosových rychlostech internetu. Technologické zařízení doprovází obchodní nabídka balíků TV kanálů určená operátorům komunikačních sítí.



Naše prvotní nabídka je připravená na míru poskytovatelů bezdrátových sítí v ČR, kteří při klasickém způsobu distribuce programů přes internet trpí nadměrnou zátěží svých sítí,” vysvětluje Vlastimil Lakatoš, vedoucí oddělení televizních služeb Antiku. “Při použití Antik služeb jsou nejsledovanější programy přijímané ve vysoké kvalitě ze sítí DVB-T2 a z naší vlastní služby AntikSat, která je šířena na satelitu Eutelsat 16A (16°E). Interaktivní prvky klient nadále získá z internetového připojení. Toto unikátní řešení efektivně eliminuje špičky sledování služby a z toho vyplývající zatížení sítí wifi operátorů, které nastává zpravidla ve večerních hodinách, případně při důležitých sportovních událostech. Navíc operátoři ušetří poplatky za šíření nejsledovanějších stanic, které si klient přijme sám přes terestriální tuner.”

Antik postavil svoji českou velkoobchodní nabídku na nových cenově efektivních 4K/HEVC set-top boxech Nano3T s DVB-T2 tunerem, Nano3S se satelitním tunerem a také unikátním Mini3ST, který obsahuje oba dva tunery současně. Koncový zákazník má k dispozici jen jeden seznam programů, který kombinuje pozemní, satelitní i internetové kanály do jediné nabídky bez potřeby znalosti, z kterého zdroje daný kanál pochází. Všechny zařízení obsahují také gateway pro připojení komponent inteligentní domácnosti. Celkové řešení zabezpečuje vypořádání práv za kanály jako i samotnou distribuci přes satelit, internet či provoz TV archivu, videopůjčovny a centrálního managementu.

redakce





Reklama




Vybrané články