Quantcast

Antik Sat vymění zákazníkům přijímače. Od 17.8.2017 bude v HEVC

| Tisk

logo Košický operátor Antik telecom vymění v následujících týdnech svým zákazníkům satelitní přijímače. Za 5 týdnů bude programová nabídka Antik Satu překlopena z H.264 do modernějšího formátu HEVC (H.265). Antik Sat vysílá z kapacit satelitu Eutelsat 16A na pozici 16°E. Vysílání je zakódováno systémem Conax.

Antik Sat bude další satelitní platformou u nás, která zmodernizuje svoji technologii vysílání a přejde na HEVC. Zákazníkům vymění stávající set top boxy za nové, které budou podporovat komprimační algoritmus (video kodek) HEVC.

Antik telecom bude od příštího týdne dodávat zákazníkům IPTV platformy třetí generaci set top boxů Antik Mini 3. Ve verzi Mini 3S bude dodávána i klientům satelitní služby Antik Sat.


obrázek

▲ obr č. 1 - Antik Mini3

Vďaka novým set-top boxom Antik Mini 3 môžeme ako prví na Slovensku sprístupniť divákom dokonalý zážitok z veľmi vysokého rozlíšenia a to nielen v podobe testov, ale reálnym trvalým TV vysielaním,“ vysvětluje Igor Kolla, generální ředitel ANTIK Telecom.

Mini 3 boxy dodávame našim klientom na optike bez navýšenia ceny ako základné zariadenie pre príjem IPTV. Našim klientom služby AntikSat sme sa rozhodli set-top boxy zameniť bezplatne, keďže pri tomto spôsobe šírenia pôvodné vysielanie v MPEG4 úplne vypíname. Diváci na optickej sieti môžu sledovať TV bezo zmeny na svojich pôvodných STB, alebo môžu za zvýhodnenú cenu získať box s podporou UHD. AntikSat bude od 17.8.2017 vysielaný len s kodekom HEVC, ktorý dokáže pri nezmenenej alebo vyššej kvalite HD obrazu znížiť dátový tok viac ako o polovicu. Pri príjme z družice to znamená ďalší priestor pre zvýšenie počtu kanálov,“ dodává Igor Kolla, šéf ANTIK Telecomu.


obrázek

▲ obr č. 2 - Upgrade satelitní služby Antik Sat - dva přijímače na výběr

Antik telecom dnes spustil informační kampaň. Své zákazníky prostřednictvím call-centra, e-mailem a přes obchodní partnery informuje o bezplatné výměně stávajících set top boxů za nové, které již podporují HEVC/H.265. Výměna se týká zákazníků, kteří si pořídili zařízení u partnerů Antik Sat, stejně tak i u klientů triple-play služeb ve wifi sítích Antiku.

Uživatelům původního zákaznického boxu bez archívu bude kurýrem na náklady Antiku dodaný nový HEVC přijímač AB Cryptobox HD700 a těm, kteří si pořídili interaktivní box Antik Mini2S, bude bezplatně dodán nový přístroj Antik Mini3S, přičemž původní Antik box je nutné odevzdat kurýrovi.




obrázek

▲ tab č. 1 - Srovnání efektivity HEVC a MPEG-4

Klienti IPTV služeb si mohou jakýkoliv původní box Antiku vyměnit za zvýhodněnou cenu 69 eur (nový přijímač stojí 99 eur).

Nový přijímač Mini3 je postaven na úplně jiné architektuře - na bázi extrémně výkonného ARM chipsetu společnosti HiSilicom. Vedle podpory UHD (Ultra HD) a HEVC/H.265) dekóduje obraz i v moderním formátu VP9, který aktivně využívá zejména společnost Google na svém videoportálu Youtube a podporuje i režim HDR pro zlepšení kvality obrazu. Výpočetní výkon chipsetu HiSilicon 3798C V200 dosahuje až 15000DMIPS, což je více než desetinásobek výkonu předchozí generace. Výkon ocení diváci zejména v rychlosti uživatelského rozhraní. Přístroj dále obsahuje 2GB RAM (4x více paměti než Mini2), výstup HDMI 2.0a pro UHD, rozhraní USB 2.0 a 3.0, vysílač pro SmartHome zařízení ve standardu Z-Wave, CVBS výstup pro připojení starších televizorů a optický audio výstup TOSLINK. K dispozici je také konektor pro připojení externího snímače dálkového ovládání. Vyrábí se ve verzi IPTV, se satelitním (DVB-S2+IP), terestrickým (DVB-T2+IP) a kabelovým tunerem (DVB-C+IP).

Antik telecom vedle představeného modelu Mini 3 také chystá verzi Nano 3 určenou pro OTT vysílání a Nano Lite - levný model postavený na operačním systému Android.

redakce





Reklama




Vybrané články