Quantcast

freeSAT nově pořídíte jen s přijímačem a spárovanou kartou

| Tisk

logo Od pondělí 12. srpna 2019 platí v Česku nový ceník služeb satelitní placené televize freeSAT. Hlavní změnou je prodej programových služeb operátora zákazníkům jen s přijímačem a spárovanou operátora. Samotné karty freeSAT již provozovatel nenabízí, čímž skončila možnost získání předplatného za velmi výhodné ceny. Ale i s přijímačem jsou ceny předplatné nadále výhodné.

Ceny balíčků freeSATu se po vyřazení samotných přístupových karet nezměnily. Nadále pořídí zákazník hlavní multikanálový balíček freeSAT Medium HD za 249 Kč měsíčně s jedním přijímačem, resp. 348 Kč měsíčně pro dva televizory. Tarif obsahuje 106 programů, včetně 28 v HD rozlišení. V rámci akce získá zákazník na dva měsíce balíček FilmBox Pak zdarma a na stejně dlouhou dobu i balíček freeSAT active.

Širší balíček freeSAT plus HD s přijímačem, který nabízí 125 programů, včetně 30 v HD je nabízen za 299 Kč měsíčně v prvních šesti měsících, od sedmého měsíce tarif stojí 349 Kč měsíčně, v případě řešení pro dva televizory platí klient od sedmého měsíce částku 448 Kč měsíčně.

Nejlevnější balíček freeSAT light s přijímačem s 28 stanicemi a jednou v HD zákazník získá za 149 Kč měsíčně.

Noví zákazníci freeSATu získají k vybranému tarifu satelitní přijímač Kaon CO3600 s vestavěným dekodérem Conax. Přístupová karta je párována. Nelze ji tedy používat ve vlastním set top boxu či modulu Conax například v televizoru.

Uvedený přijímač je zatím poskytován jen zákazníkům v Česku. Na Slovensku se zatím povinně nedodává.

Pro stávající zákazníky freeSATu se zatím nic nemění. Nadále mohou používat samostatnou kartu ve svém přijímači či modulu v televizoru.



freeSAT používá celkem 4 CAID systémy, které byly postupně uvedeny do provozu z historických důvodů. Systémy Irdeta (CAID 0D97 a 0653) nahradily původní systém CryptoWorks, Nagra MA (CAID 1815) byla zavedena pro Mediaboxy HD a Conax se rozšířil ze sesterského Focus Satu i na další platformy UPC DTH. Navíc v testu je i systém Viaccess Orca, který hodlá nový majitel M7 Group používat pro další rozvoj svých služeb.

Koncem května letošního roku byla oznámena další změna - společnost M7 Group koupila francouzská mediální skupina Vivendi, která vlastní Canal+ a poskytuje placenou televizi nejenom ve Francii ale i například v sousedním Polsku.

redakce





Reklama




Vybrané články