Quantcast

Majitel Skylinku může koupit satelitní televizi freeSAT

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina M7 Group, provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, může koupit svého konkurenta, společnost UPC DTH, která na stejných trzích poskytuje satelitní platformu freeSAT. Akvizici dal zelenou český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a to 5. dubna 2019.

M7 Group získala výlučně možnost kontrolovat společnost UPC DTH. Rozhodnutí téhož dne nabylo právní moci.

Společnost M7 Group poskytuje na českém a slovenské trhu satelitní televizní služby pod značkou Skylink, UPC DTH nabízí na stejných trzích služby pod značkou freeSAT, v Maďarsku pod brandem UPC Direct a na rumunském trhu pod značkou Focus Sat. Zatímco Skylink využívá satelitní systémy Astra na pozicích 23,5°E a 19,2°E, doposud konkurenční operátor UPC DTH nabízí služby ze satelitů Thor 5/Thor 6/Thor 7 (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W).



logo Akvizici UPC DTH oznámila společnost M7 Group na konci roku 2018.

"S ohledem na skutečnosti, že tržní podíly spojujících se soutěžitelů v oblasti maloobchodního poskytování placených televizních služeb mají klesající tendenci, dochází k relativně malému nárůstu tržních podílů, spojující se soutěžitelé nejsou blízkými konkurenty, nadále budou vystaveni silné konkurenci," uvedl úřad UOHS ve svém zdůvodnění. "Úřad dospěl k závěru, že v důsledku propojení činností spojujících se soutěžitelů nedojde k podstatnému narušení hospodářské soutěže ve zkoumané oblasti a spojení soutěžitelů povolil," dodal UOHS.

redakce





Reklama




Vybrané články